Termékek Menü

Vissy Wines

Vissy Wines - Dr. Vissy László
Erdőbénye /Tokaji borvidék

 

A birtok és pince Dr. Vissy László nevéhez fűződik és az alázatos borkészítés számomra szép bizonyítéka, amit szavai idéznek.

„Egy bodrogi hajókirándulás során szerettem bele a környékbe. 2001-ben az erdőbényei történelmi Peres dűlőben telepítettem 4 ha szőlőt. A Furmint és Zéta fajtákat organikus gazdálkodással műveljük és kézműves borászkodással dolgozzuk fel. A kívánt mennyiséget 4-5 szüreteléssel, gondos fürtválogatással szedjük le. A lékinyerés hagyományos Kossuth-préssel, kíméletes módon fél liter kilónként. Az erjesztés spontán történik, a borok legalább 12-15 hónapot fahordóban érlelődnek. A palackozás után további 1 évet nemesedik a bor mielőtt értékesítésre kerül. A bor meghálálja a türelmet. Évente száraz Furmintot és édes Furmint - Zéta házasítást készítek.”

Könnyed és egyértelmű leírása saját magáról, ami megmagyarázza a boraiban található életet. Nem is körítünk hozzá semmit.

 
 

 

 

 

 

Rendezés:
Raktáron
4.653 Ft/liter
Pincészet: Vissy Wines
3.490 Ft

2009 remek év volt Tokajban és ezt ezen a boron is lekövethetjük. A hozamkorlátozás és az alázatos munka gyümölcse kóstolható benne. Szélsőségektől mentes, érlelt iskola. Ha szereted a tokaji borokat, akkor muszáj. :)