Termékek Menü
0

Testes vörösborok, tanninokkal, savakkal és éppen annyi hordóval, ami jól esik

Hogy az ünnepek körüli családi összejövetelekben is legyen valami jó. A kaján kívül.

Rendezés:
Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Babiczki Wine
2.290 Ft

A fajta visszafogottabb, elegáns, mátrai arcát mutatja Babiczki Laci munkája. Egyszerre adja a mátrai borvidé északiságának hűvösségét és a cabernet aszalt-szílvás gyümölcsösségét. Hordóból még mindig csak annyi van benne, amitől az aromák szebben össezérnek és kihozza a karaktert. Megvan benne a sav, a tannin és a test, ahogy az elvárható tőle, mégis könnyedebben, mint azt szokás.
VinCE Budapesten a "Wine Star" fiatal-borász-tehetségkutató programján az előkelő II. helyen végezett Master of Wine zsűri előtt.

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Maczkó Pincészet
2.490 Ft

Villány és a Cabernet Sauvignon egy olyan párosítás volt éveken keresztül, ami mindenhol alapnak számított. Most jön a Franc és egy kicsit kegyvesztett lesz ez a fajta, pedig lehet szépet és jót alkotni. Kíváncsi vagy?

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
2.490 Ft

Savak, szuper gyümölcsösség, tannin és alkohol. Ebben a sorrendben érkeznek az összetevők. Azt hiszem sikerült egy igen jól eltalált küvét alkotni egy igen jó évben: a zweigeltnek tudom be a szép savakat, a kedves puhaságot a portugiesernek, a gyümölcsösséget mindkettőnek, a tannint és a komoly alkoholt (a lecsengésben többnek érződik, mint az üvegen feltüntetett 13%) pedig a '09-ben ott szépen beérett Cabernet Sauvignonnak.

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Huber Pince
2.490 Ft

Mind a fajtával, mind a borvidékkel kapcsolatos sztereotípiákat husánggal csapdossa szét-fele. A korty meglepően finom, gyümölcsös. Majd érkezik a test is, finom krémességgel, lágy, de finom, karakteres savakkal. A lecsengésben a tanninok karcossága is beköszön. Finom és egyensúlyos bor. Ha ez nem elég, olvass bele a blogba is...

Raktáron
3.587 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
2.690 Ft

Nagyon gyümölcsös, a test is szép telt. Az évjárat (és a fekvés/borvidék) számlájára írom, hogy szokatlanul erős a tannin, kicsit sok az alkohol is talán, de ezeket szép (kerek) savak tartják egyensúlyban. A magas alkohol és a markáns tanninok miatt még évekig érlelhető tétel lesz, bár már most is rendben van.

Raktáron
3.587 Ft/liter
Pincészet: Maczkó Pincészet
2.690 Ft

Klasszikus fajta, klasszikus nagy bor, amit ezúttal olyannak alkottak, amilyennek kevesen szoktak. Nem a hordóé és a csersavaké a főszerep , hanem a gyümölcsé és a Sauvignon tobzódó aromáié. Olyan bor született, ami kiemelkedik azzal, hogy az is szeretni tudja, aki egyébként nem rajong a túlsúlyos dolgokért.

Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
2.790 Ft

Meggypiros színű, enyhén fűszeres, gyümölcsös aromákban gazgdag nedü. Ha azt mondanám, hogy finom francia, már vinnéd is, de én azt mondom, hogy szekszárdi, így javasolni tudom, de azt nagyon.

Raktáron
3.853 Ft/liter
2.890 Ft

Intenzív illat, tipikus kékfrankos, kellemes fűszereséggel. Karakteres savgerinc, kortyban aktívan mutatkozó gyümölcsösség és szép szekszárdi játék.

Raktáron
3.987 Ft/liter
2.990 Ft

Merlot - Cabernet Sauvignon házasítás, avagy amolyan bordói küvé a mi stílusunkban, nekünk hangolva. Nem durva, nem erőszakos, de komoly és értékes bor, amit ha érni hagysz akkor igen szép tétel lesz. De nem fogod, megiszod, mert annyira jó. Mi azért tennénk egy próbát!

Raktáron
4.120 Ft/liter
3.090 Ft

A mély szín és a csábítóan fűszeres illat alapján sokat várok tőle! Nem is csalódom, ez bizony – főleg ennyiért - klasszis. Tökéletes arányérzékkel és jó ízléssel megkomponált tétel, komoly testtel és jelentős tanin-tartalommal, melyeket mégis dominál a fajta fűszeressége és gyümölcsössége.

Raktáron
4.387 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
3.290 Ft

Egy remek évjárat, egy évek óta magas minőséget alkotó borász, egy izgalmas fajta, amit éppen annyira bolondítanak meg a hordóval, hogy az mindenkinek jól essen. Mi mást mondhatnánk még?

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

Igazi magyar fajta, igazi pannon hungarikum. Sok szerepe volt a szőlőnek a borászatokban, színezésre is szokták használni, de magában ritkán lehet kóstolni. Szerencsére manapság egyre többet, így most az egri arcát nézhetitek meg. Elég karakán, intenzív és közel sem amatőröknek ajánlott tétel. Ehhez tényleg fel kell nőni. :)

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

Kóstoláskor rögtön jön a melegség, csak néhány tizedmásodperccel később húzza vissza a tökéletes tartományba a savgerinc. Remek gyümölcsök, amiket sikerült a borásznak megőrizni, puha tanninok, szolidan megbúvó alkohol - minden egyben van, nagyon szép tétel.

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

"...bitang jó cucc, nagyon gyümölcs (cherry még mindig), közben pedig egy kifejezetten tartalmas, kiegyensúlyozott ital. Nagyon jó inni, pedig friss még, egy-két évnyi érlelési potenciál van benne..."

Raktáron
4.787 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.590 Ft

Van benne minden, amitől egy jó vörösbor az, ami. Gyümölcsösség, fajtajelleg, remek savgerinc, éppen elegendő tannin, ahhoz, hogy egy pohárnál többet el tudjunk fogyasztani. Ezen felül jön bele egy adag szekszárdi huncutság, egy határozott merfelszes tisztaság. A szín, az illat, a mozgás pedig csak ráadás hatás, hogy kóstold. Azonnal.

Raktáron
5.187 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
3.890 Ft

Tiszta, természetes tétel, ritkaság és nagy kincs ez Villányban! Nagy közönség-kedvenc lehet belőle, mert kitűnően hozza azt az ízlésvilágot, amit ezzel a borvidékkel összekapcsolunk, de sokkal naturálisabb, ebből következően százszor finomabb, mint a nagy pincészetek hasonló árkategóriájú – sőt, ennél drágább – tételei.

Raktáron
5.320 Ft/liter
3.990 Ft

Nagyon kellemes, enyhén karamellás illattal nyit. Közép-mély, meggyes szín. Nagyon tiszta, természetes ízvilág, gyönyörűen hozza a kékfrankos szebb, szelídebb, mosolygósabb oldalát. Annyi kiegészítéssel, hogy sokkal gyümölcsösebb, mint bármi, amit eddig kékfrankosból ittunk. 

Raktáron
5.320 Ft/liter
3.990 Ft

Korty: gyorsan betölti a szájat, dolgozik a komoly extrakt és a nem kevés tannin, közben azért a gyümölcsösséget és a játékosságot is meg tudta őrizni, amit Szekszárdtól el is várunk. Remek savak biztosítják az egyensúlyt, az elég magas (14.5%) alkoholt szinte nem is érezni ezek mögött, csak később, a lecsengésben.

Raktáron
5.320 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
3.990 Ft

Tiszta, finom íz, meggyes-gyümölcsös ez is, meglepően élénk savakkal, visszafogott, példa értékű hordóhasználattal. Nyilvánvalóan manipulációtól mentes, természetes, nem agyonszűrt, tartalmas tétel. Ugyanakkor kicsit sem nehézkes, frissnek ható nedű.

Raktáron
5.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
4.490 Ft

Meggyes-cseresznyés felhangokkal, élénk savakkal és telt korttyal hozza a fajta remek ívét. Nem átlagos, nem könnyed, de tulajdonképpen ez az oka, amiért elhoztuk nektek. Nem lehet mindíg könnyed borokat kortyolni.

Raktáron
7.587 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
5.690 Ft

Külföldi igények szerint készített villányi küvé iskola. Mérhetetlen elegancia és kiegyensúlyozottság. Amikor kóstoljuk elmerengünk, hogy a hordót lehet ilyen szépen is használni. Nem marad más csak az élvezet a korty közben, semmi hiba. Szerintünk.

Kifutott - Mi szóltunk!
8.653 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft

Rövid időn belül szerzett hírnevet, mi is beálltunk a rajongók közé. Egyszerűség, tradíció, szűretlen borok, kimagasló minőség. Zsófi második évjárata még talán jobban is csiszolt, mint az előző volt. Több gyümölcsösség, több test és karakter valamint annál is több beltartalom. 36 hónap hordó pedig nem teszi nehézzé és túlzóvá, helyette igazi könnyed eleganciát sugároz.

Raktáron
9.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
7.490 Ft

Csúcsroham, avagy a villányi magaslatok meghódítása. Szerencsére ehhez nem kell elképesztő összegeket bedobni a kasszába. Nem mindennapos ital, nem is kell minden nap ezt inni, de feltétlenül kóstolandó. Ebből fogod megtudni hol tartunk ma. :)

Raktáron
10.253 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
7.690 Ft

Villány zászlaján mostantól a Cabernet Franc lobog, ennek pedig mi nagyon örvendünk. Régóta keresi a megfelelőt magának, de ezen a fajtán keresztül tudja a lgszebb arcát megmutatni a borvidék. Ennek egyik szép példája ez a bor és az élvezetről nem is beszéltünk. Sok ilyet kívánunk a termelőknek és magunknak.