Termékek Menü

Sziegl Pince

Sziegl Pince - Sziegl Balázs
Hajósi pincefalu /Hajósi borvidék  - Vintegro Pinceszövetség

Sziegl Balázs a hajósi pincefaluban megbújó pince és a szétszórt ültetvények hívó szavának engedve kezdett bele új életébe. Saját művelésű szőlőültetvényeiken gazdálkodva igyekszenek évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pincében dolgozva szívügyüknek tartják a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, ami nem egyszerű és hálásan könnyű feladat. Kísérleteznek – akár különböző oltványok használatával is –, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudják modernizálni és jó borokat készíteni belőlük. Nemrégiben pedig nagy álom vált valóra, egy szép egybefüggő területet telepített be a számára kedves fajtával, igazi kísérleti jelleggel. Sajnos egy ideig még várni kell az onnan származó nedűre, de ha olyanok lesznek, mint a korábbi évjáratban már villantott stílus, akkor nagyon megéri a várakozást. 

Emellett Balázs hisz abban, hogy csak az érlelt borokkal érdemes foglalkozni és azokat is csak akkor a piacra hozni, amikor azok valós arcukat mutatják és ténylegesen készen vannak. Ezzel persze nagy kockázatot és nehézségeket vesz a vállára, amivel nem is mindenki tetszését nyeri el. Kevéssel azután, hogy ezt megbeszéltük jött a következő szüret, ahol aztán gyorsan meg is cáfolta ezt. Mit lehetne erre mondani, ilyen egy borász élete. :) Mentségére legyen mondva, hogy szerzett reduktív borkészítéshez szükséges 'játékokat' és nem tudott ellenállni, valamint azt azért mi is tudjuk, hogy az érlelt borok készítését finanszírozni is kell valamiből. Egyébként is, aki így nyúl a borhoz, az készítsen minnél több bort, hogy nekünk is legyen mit élvezni. Szerencsére ennek az élvezetnek már nála a helyszínen is lehet hódolni. Nagyon kedves kóstolóhelyiség vár rátok a pincefaluban, időnként gourmet vacsorával kiegészítve a nagyobb gasztronómiai hatás érdekében.

M i viszont az eddig tapasztaltak alapján azt gondoljuk, hogy a fogyasztókat biztosan meggyőzi majd ezzel a hozzáállással. Biztosan hallotok még róla a jövőben, tőlünk biztosan. Első találkozásunk óta eltelt időben pedig mások is felfedezték maguknak és Balázs neve egyre ismertebb lesz, ami nekünk is külön öröm. Csak így tovább!

Cikkek (archívum):

Birtokfehér 2013
Irsai Olivér 2014
Kékfrankos 2013

Rendezés:
Raktáron
2.920 Ft/liter
Pincészet: Sziegl Pince
2.190 Ft

Hajósi borvidéket meghazudtoló beltartalom, igazi birtokbor jellegű fajtaösszetétel. Minden egyben van, hogy egy kiváló italt kapjunk. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy fröccsben a felszabaduló maradékcukor kellemes érzetet ad a bornak. Egy ital, kétféle arc, korrekt munka. Ha a könnyedebbnél komolyabb fehérre vágysz, ne keress tovább!