Termékek Menü

Szentesi Pince

Szentesi Pince - Szentesi József, Szentesi Katalin
Nadap /Etyeki borvidék

Szentesi József 12,5 hektáron végzi újító-hagyományőrző kísérleteit Nadapon, a Velencei-tó környékén. Igen újító és hagyományőrző egyben, mert ősi, rég elfeledett magyar fajták rehabilitációján fáradozik, olyan fajtákat telepít, mint a csókaszőlő, a kékbajor, vagy a laska, tihanyi kék, tarcali kék, vörösdinka, balafánt és a sárfehér.

Ezek mellett a magyar pezsgő becsületét, minőségét is igyekszik visszaállítani kézműves, palackban érlelt tételek előállításával. Csak kóstolni kell ezeket, és rögtön érzed a különbséget. A szakma, borász kollégái ezen erőfeszítéseit a Borászok Borásza díjjal honorálta 2013-ban.

Borai természetesek, hagyományos, kézi feldolgozásúak, gyakran szűretlen, derítetlen nedűk, mondhatni teljesen autentikusak. Nagyon alacsony tőke-terheléssel dolgozik, a beltartalom ezért magas, „van benne anyag”, ahogy mondani szoktuk – ezért nincsen szükség segédanyagokra. Vöröseit – a kis palackszám miatt – csak helyben, a budaörsi pincénél lehet megvásárolni, de fehéreket, habzóbort és pezsgőt hoztunk nektek tőle. 

Rendezés:
Raktáron
2.920 Ft/liter
Pincészet: Szentesi Pince
2.190 Ft

Rajnai Rizling rajongóknál már szinte alapkészlet az Öcsi-Bátyus párosítás, a Szentesi Pincétől. Csak javasolni tudjuk ezt az évjáratot is, hiszen könnyed, elegáns stílusával szinte mindenkit azonnal megvesz. A bor talán egy kicsit komolyabbra van hangolva, mint eddig, és jobban tükrözi a rajnai jegyeit, így (sz)oktatóbornak is javasoljuk.