Termékek Menü

Szentesi Pince

Szentesi Pince - Szentesi József, Szentesi Katalin
Nadap /Etyeki borvidék

Szentesi József 12,5 hektáron végzi újító-hagyományőrző kísérleteit Nadapon, a Velencei-tó környékén. Igen újító és hagyományőrző egyben, mert ősi, rég elfeledett magyar fajták rehabilitációján fáradozik, olyan fajtákat telepít, mint a csókaszőlő, a kékbajor, vagy a laska, tihanyi kék, tarcali kék, vörösdinka, balafánt és a sárfehér.

Ezek mellett a magyar pezsgő becsületét, minőségét is igyekszik visszaállítani kézműves, palackban érlelt tételek előállításával. Csak kóstolni kell ezeket, és rögtön érzed a különbséget. A szakma, borász kollégái ezen erőfeszítéseit a Borászok Borásza díjjal honorálta 2013-ban.

Borai természetesek, hagyományos, kézi feldolgozásúak, gyakran szűretlen, derítetlen nedűk, mondhatni teljesen autentikusak. Nagyon alacsony tőke-terheléssel dolgozik, a beltartalom ezért magas, „van benne anyag”, ahogy mondani szoktuk – ezért nincsen szükség segédanyagokra. Vöröseit – a kis palackszám miatt – csak helyben, a budaörsi pincénél lehet megvásárolni, de fehéreket, habzóbort és pezsgőt hoztunk nektek tőle. 

Rendezés:
Raktáron
2.520 Ft/liter
Pincészet: Szentesi Pince
1.890 Ft

Rajnai Rizling rajongóknál már szinte alapkészlet az Öcsi-Bátyus párosítás a Szentesi Pincétől. Csak javasolni tudjuk az új évjáratot is, hiszen könnyed, elegáns stílusával szinte mindenkit azonnal megvesz. Az idei bor talán egy kicsit komolyabbra van hangolva, mint eddig, és jobban tükrözi a rajnai jegyeit, így szoktatóbornak is javasoljuk.