Termékek Menü

Rudán Joe - "Én ez vagyok"

 

 

 

 

 Gere, Tiffán, Bock – ahogy azt a
Hitvallásban is említettem, nekünk alapesetben ezzel a ligával nincs értelme foglalkozni. Elismerve érdemeiket a hazai borfogyasztás megváltoztatásában, új pályára állításában, a legnagyobb tisztelet szaván – mely ezen úttörőket alanyi jogon megilleti - szólva: mi egy más pályán focizunk. Mégsem volt szemernyi kétségem sem, hogy Joe barátom számára névre szólóan címkézett, amolyan limitált kiadású „Én ez vagyok” küvét terjeszteni fogjuk: ez több mint bor, ez egy gesztus, amit ifj. Gere Attila a magyar rock-élet legendás alakjának, nem mellesleg pedig Baranya Megye egyik díszpolgárának és személyes jó barátjának a tiszteletére bocsátott ki.

Nem mennék bele most a nosztalgiázásba, hogy hány – és milyen! - közös élmény köt Joe-hoz, elég legyen annyi, hogy lesz mit mesélnem az unokáimnak éjszakákon át – így is tennék, ha nem félnék attól, hogy nem feltétlenül jótékony hatást gyakorolnának ezen történetek a porontyok fejlődésére. A lényeg: a Rudán Joe bor országosan elérhető a webshopon!
 


   -

Rudán Joe-ról:                                                                                                

1963. június 5-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott, énekelt. A HGM együttesben láthattátok először, ezt követte a MORRIS, a SIGNÁL és a SPIRÁL.

A JET-tel már '86-ban Malmsteen-szerű muzsikát nyomott, közben ott volt a CANDY is, ám mindeközben szép lassan kiforrta magát a CODA Band, ahol a repertoárban elsősorban Led Zeppelin dalok szerepeltek. Ezzel a csapattal nem csak Pécs, de az egész ország rock-életére komoly hatást gyakoroltak – nem volt, talán azóta sincsen ilyen autentikus Zeppelin tribute band, igaz, akkor ezt még nem így hívták.

Szélesebb körben először a GRIFF, majd a POKOLGÉP énekeseként ismerhette meg a nagyérdemű, játszott az „Attila, Isten Kardja”, valamint az „István a Király” rockoperák különböző változataiban is.

Tíz éven át volt a P. MOBIL együttes tagja. 2008-tól a MOBILMÁNIA együttessel alkotott. Jelenleg a legendás Dinamit frontembere.

2010 elején megalakult a Rudán Joe Akusztik is, de rendszeresen lép fel Kalapács Józseffel és ex-Kormorán zenészekkel, valamint az ATILLA FIAI társulattal is.

2011 nyarán készült el a Csaba királyfi című Székely nemzeti rockopera, ahol az egyik főszerepet játssza. Mindeközben újra aktív a Rudán Joe’s CODA is.

Mozgalmas, gazdag karrier, és reméljük, Joe még csak most lendül bele igazán!


Gere Attila Pincészete – Athus Cuvée Rudán Joe „Én ez vagyok” 2011

Ez a bor – a hasonló című CD-vel együtt – Joe 50-edik születésnapjára készült ezzel a címkével és névvel. Stílusosan egy három napos rockfesztivált kiszolgáló zokni szolid illatával nyit. A palackbuké amúgy a bontás után 1-2 nappal tűnik csak el teljesen (valamire való rocker ezt úgysem várja ki). Közepes test, közép-mély szín. Ahogy illatban, úgy ízben sem dominál a gyümölcs, elsőre inkább a tannin tolakszik előtérbe, ami talán szárít is egy kicsit. Így a Kékfrankos-Portugieser-Cabernet Sauvignon összetételből következő friss, fiatalos, könnyedebb jelleg azért nem lett túldimenzionálva, vagyis a markosabb stílt kedvelő férfinép sem fogja fintorogva félretolni, mint mondjuk egy Pinot Noir-t.

Levegőztetés és megfelelő hőmérséklet esetén a gyümölcsök és a korrekt savak is megjelennek, meggyes-szamócás jellege nyilván a csajoknak is be fog jönni, ergo egy jól iható, uniszex, középáras házasítást sikerült ifj. Gere Attilának összeállítania. Az alkohol korrekt (13%), nem tolakszik előtérbe. Azt azért hozzá kell tennem, hogy harmadnapra mutatta a legszebb formáját, azaz tényleg érdemes lehet felbontani, szellőztetni, esetleg dekantálni, mielőtt nekiugrunk. Nem káromkodom tovább, a CD lejátszóba be kell tolni az „Én ez vagyok” lemezt, felpukkantani egy ilyen palackot, és megünnepelni azt, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan. Mint a jó bor és a barátság.

Tartalomhoz tartozó címkék: Landing page