Termékek Menü

Hullámvasút

Mr. White
2015. 05. 01. 12:32:50

Hullámvasút

 

Törtetők. Ismeritek. Remek sorozat, Hollywood az alap, Mark Wahlberg aka Marky Mark a producer, valójában szinte róla szól, ő inspirálta. Hamarosan lesz belőle egy film is, elég régóta készülnek rá. Jeremy Piven zseniális, és remek poénok vannak benne. Szerencsére ezt néztem a kóstolás alatt, így legalább volt valami jóság a délutánban és kortyolgatás közben. Ilyenis szokott lenni.

Laczkó Borház – Rizlingszilváni 2011 /Mátra

Élénken él bennem a Biciklisták bora - olvass bele, mit írtunk a 2013-asról -, mint rizlingszilváni iskola – hamarosan kóstoljuk a frisset. Ez annyira elvakított, amikor választottam, hogy nem is figyeltem oda rendesen. Az évjárat árulkodó kellett volna legyen, hogy figyelmeztessen. Hidegen még jó, de ahogy melegszik…, na úgy lesz egyre keményebb. Komolyan ráült a hordó, amit tovább erősít, hogy erősen sav-gyenge szegény. Hittem annyira a fajtában, Mátrában, hogy gondoltam, nem lesz baj azzal, hogy 2011-es. Tévedtem, nem kicsit hatott fáradtnak, hogy csak a csúcsot említsen a jéghegyből. Minden elmélkedés fölösleges, mert a hordó és a hatás brutál volt.

Fröccsnek is.

Kislaki Bormanufaktúra – Rajnai Rizling 2012 /Balaton

Már-már mondhatjuk, hogy jelentkezett a tipikus Kislaki illatprobléma. Nem klappol, pedig lenne a borban ráció – az idő be is bizonyította, hogy valahol a hiba mögött leledzik a jó. Csavarzáras, lehet, hogy sokkal többet kellene levegőztetni, de ki van erre ráhangolva? Ti, hogy vagytok ezzel?

Vártam. Nem keveset. Sajnos, jobb nem lett. A korona szép, a mozgása egészséges, alapvetően minden rendben levőnek látszik. Az illat viszont alaposan ráül. Aztán kiderül, hogy nemcsak az illattal van gond, én meg szomorú leszek. A 2011-es valami elképesztően jó volt - itt a link, ha érdekel -, mindketten nagyon szerettük Mr. Red-del. A korty sem kerek, ebben is van valami, ami elviszi az egészet. Jónak tűnik a sava, van tartása, de van egy kellemetlen mellékíze. Most szívesen szedném atomjaira és raknám össze újra, de a kellemetlen mellékíz nélkül. Azon gondolkodtam közben, hogy van-e valami gond ezzel a fajta csavarzárral, amit Légli Géza használ. Jellemzően csak Géza csavarzáras tételeivel akad gondunk. Megnéztem, és a 2011-es dugós volt. Ez lehet a nagy különbség? Ez a 2012-es rajnai egyébként már kifutott, úgyhogy nagyon megnézzük a 2013-as évjáratot, ami hamarosan bemutatkozik. Nagyon várjuk és nagyon remélem olyan jó lesz, mint a ’11-es. Szeretném, hogy olyan legyen.

Ez egy pénteki nap volt, hétfőn pedig hivatalosak voltunk a kóstolóra, amiről posztoltunk is – itt a link. :) Mielőtt elindultam, gondoltam visszakóstolom a borokat. A rizlingszilváni nem jutott sehova, bezzeg a rajnai rizling. Minden zavaró eltűnt, minden karakter felerősödött. Nem mondom, hogy elképesztően jó lett, de a pénteki érzéseknek nyoma sem volt. A savak korábban is rendben voltak és ropogott is rendesen, ez most határozottan jól tartotta a bort. Az illata persze nem lett kiemelkedő most sem, de ez legyen a legnagyobb gond. Inkább az a baj, hogy 3 napot kellett várni rá. :(

Tartalomhoz tartozó címkék: Borértékelés