Termékek Menü

Quickie - 2014.07.07.

Mr. White
2014. 07. 23. 10:08:25

Rég volt már Quickie, így bedobom, amink van. 

Haraszty – Sir Irsai 2013 /Etyek

Egy laza etyeki játékos Irsai Olivér módjára. Ebben alkottak már nagyot mások és annak köszönhető, hogy sokan szeretik ezt a stílust. Szép illat, bár lehetne kicsit intenzívebb, fajtajellegű. Ízre klasszikus irsai, mondanám, hogy semmi extra, semmi különleges, de ettől még egy jól iható, könnyű itóka. Nehéz róla ódákat beszélni, egyszerűen kerek egész, bár ezzel együtt mind a pohár, mind a palackár elég húzós. (2500 HUF/palack borbárban)

Sauska – Chardonnay 2012 /Villány

Fehérbor villányból, mi más is kellhet még. Nem kezdőbor ez, hanem igazi fajtamunka. Enyhe fa az illatban és később a kortyban is miközben működik a klasszik fajtajelleg illatban és kortyban is. Sauska féle letisztult aromák, határozott savak és intenzíven dolgozó enyhe citrusosság. Kicsit talán alacsonyabb alkohol mellett jobb lenne, de a savai szépen eldolgozzák és csak a belső melegség marad utána. Igazi innivaló móka és világfajtához méltó megjelenés. (3700 HUF/palack borbárban)

Toronyi – Rosé (kékfrankos, kadarka, zweigelt) 2013 /Szekszárd

Szekszárdi borok tekintetében elégé kiműveltük magunkat, gondoltam mi bajunk lehet. Élénk tégla szín a pohárban, közepesen olajos korona a pohár falán. Közben egy közepesen intenzív illat, ami inkább a kadarka felé húz. A kortyban karakteres savgerinc és talán a kelleténél egy kicsit több cser és tannin. Ezzel együtt kicsit pofonszerű korty, nyers aromák. Sokadik kortyra nagyon agresszív aromák és a savak is keményebbek lesznek. A szekszárdi karakteres rosék között is erőteljes, valószínüleg fröccsnek sokkal jobban esne, de az most kimaradt. (2660 HUF/palack borbárban)

Tartalomhoz tartozó címkék: Quckie