Termékek Menü

Quickie - 2014.07.23. Rozé extra

Mr. White
2014. 08. 21. 16:32:46

 

Mindhárom élénkpiros színű, fürgén és könnyű olajossággal mozog a pohárban és ráadásul az áruk is ugyanaz. Mégis annyira mások…

Heimann Családi Birtok – Fuxli 2013 /Szekszárd

Fuxli, azaz siller. Ezzel együtt elég könnyűnek mondanám, mind illatban, mind kortyban. Ott van benne a szekszárdi huncutság, karcosság és a karakter, de ezzel együtt egy könnyen és jól iható bor. Vakon tényleg nem mondanám meg, hogy siller, annyira lazán hozza a rozé világot. Egy kicsit talán átlagosabb és jellegtelenebb a kelleténél, és hiányzik az igazi okosság és kiugrás belőle. Nem lett belőle fröccs és a fentiek ellenére is ajánlott tétel – nem mindenkinek, de 1 dl nem fog megártani senkinek. (3000 HUF/palack borbárban)

Konyári Pincészet – Rosé 2013 /Balaton

Hozza a balatoni borokra oly jellemző ropogós gyümölcsöket illatban és kortyban is. Üde és friss, könnyed és elegáns ital, amit a savak feszesen tartanak, és majdhogynem ott érezzük magunkat a parton. Azt hiszem, hogy a gejl, általunk oly sokszor kritizált és nem szeretett tutti-frutti rozék ellen ezt lenne érdemes harcba küldeni. Akik azt szeretik, erre is rámozdulnának – beérnék vele – miközben észrevétlenül a tartalmasabb borok felé veszik az irányt. Visszakóstolás áldozata lett. (3000 HUF/palack borbárban)

Béla és Bandi – Rosé 2013 /Balaton

A sorban biztos és stabil középső, miközben korántsem közepes bor. Megvan az üde, friss illat és aroma, kevéske gyümölcsösséggel, amit szerettünk Konyárinál. Ehhez párosul az a karcosság, ami a fuxliban bujkált, de itt ki is nyílik és a nyomában karaktert dob a borba. Se nem zavaró, se nem túlzó, mégis pont annyit ad, hogy ne legyen átlagos, és egy hűvösebb este is megmelegíti a lelket. Nincs túlgondolva és rozéhoz képest több is benne a játék. (3000 HUF/palack borbárban)

+1

Skizó – Rozé 2013 /Balaton

Magnum palackból jött, igazi gasztro cucc. 250 HUF/dl, nem is tisztán ittuk, hanem 1:1 fröccsben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a rajongója lettem. Volt valami kis zavaró íz, a színe is fakó és tompa volt. Valószínűleg addig húzták, amíg lehetett, ebben az árban el is fér a piacon, hiszen legalább szőlőből van – a mai vendéglátós kínálatban bőven örüljünk is neki. Ezzel együtt én azért erősen hiányoltam a gyümölcsöt és a ropogást, ami a friss rozék sajátja a Balaton partjáról.

Tartalomhoz tartozó címkék: Quckie