Termékek Menü
0

Nyolcas és Fia Borház

Nyolcas és Fia Borház - Nyolcas Ádám, Nyolcas Tamás
Eger /Egri borvidék

"Ennek a szakmának a nyolcvan százaléka a szőlőben dől el, és a maradék húszat azzal töltjük, hogy ne rontsunk rajta a pincében. Ha már jól érzi magát a szőlő, van már boldog szőlőnk, meg olyan is, amely még kevésbé boldog, de majd az lesz az idővel, akkor a minél jobb szőlőből minél jobb borokat tudunk készíteni. A jövőben is arra törekedve, hogy a lehető legtermészetesebb módon állítsuk elő a borainkat.

Nem használunk gyomirtó szereket, és csak akkor permetezünk, amikor szükséges. Ha az élővilágot meghagyjuk a szőlőben, és ha egy kicsit több energiát fektetünk a kézi művelésbe, akkor lehet, hogy nem a legszebb lesz a szőlőnk, de sokkal jobban érzi magát. Legalábbis így látom, érzem.”

Egri Ádám közgazdásznak tanult, de hamar hátrahagyta a könyvelést. Volt hova visszavonulnia, édesapja a 80-as évek óta foglalkozik borral, a gyökerek adottak voltak. Jelenleg nagyjából 9 hektáron gazdálkodnak, és a kíméletes szőlő-művelés mellett vallják a hozamkorlátozás, fürtválogatás fontosságát is. A jól szellőző pincében nagy a tisztaság, így fajélesztő és bármilyen egyéb durva beavatkozás nélkül születnek meg a borok. Sokat elárul az alapanyag minőségéről és a pince-higiéniáról, hogy a testes, hordós érlelésű vörösboraikat szűrés és derítés nélkül merik forgalomba hozni – márpedig ez egy másfajta, magasabb fogyasztói élményt képes nyújtani.

Foglalkoznak a borvidékre jellemző fehérekkel is, leánykával, olaszrizlinggel, rajnai rizlinggel, hárslevelűvel, szürkebaráttal.

Cikkek (archívum):

Síkhegy Merlot 2011
Tramini 2012
Szülőföldem Bikavér 2013

Rendezés:
Raktáron
4.120 Ft/liter
3.090 Ft

A mély szín és a csábítóan fűszeres illat alapján sokat várok tőle! Nem is csalódom, ez bizony – főleg ennyiért - klasszis. Tökéletes arányérzékkel és jó ízléssel megkomponált tétel, komoly testtel és jelentős tanin-tartalommal, melyeket mégis dominál a fajta fűszeressége és gyümölcsössége.

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

Igazi magyar fajta, igazi pannon hungarikum. Sok szerepe volt a szőlőnek a borászatokban, színezésre is szokták használni, de magában ritkán lehet kóstolni. Szerencsére manapság egyre többet, így most az egri arcát nézhetitek meg. Elég karakán, intenzív és közel sem amatőröknek ajánlott tétel. Ehhez tényleg fel kell nőni. :)

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron