Termékek Menü

Németh János Pincészet - Porkoláb Cuvée 2012

Mr. Red
2014. 10. 04. 17:35:00

Ha Németh János, Merfelsz Gábor, vagy a Neiner fivérek borait szürcsölgeted,  óhatatlanul szembesülsz azzal a ténnyel, hogy igenis létezik az a bizonyos szekszárdi stílus. Ennek egy iskolapéldáját prezentáljuk most. Nagy szeretettel osztjuk meg veletek - nem vagyunk mi irigyek, senki se maradjon ki a jóból!

Németh János Pincészet – Porkoláb 2012 /Szekszárd

A szín és az illat igazi szekszárdit ígér: hívogatóan tiszta, gyümölcsös (szőlő) illat, melyben egyszerre tükröződik a frissesség és a mélyebb, komolyabb vöröset sejtető aromák is. Színben is megjelenik ez a kettősség, a mélyebb, meggyes-bordó és az élénkebb, indiáncseresznye-lé árnyalatai egyaránt reflexet vetnek a fényben, annak beesési szögétől függően.

Janó legnépszerûbb bora, valószínűleg nem véletlenül. Klasszikus bordói küvé, merlot és cabernet sauvignon házasítás, 40-60%-ban, a Porkoláb dűlőből. És miért kedvelik annyian? Mert tipikus szekszárdi, testes és könnyed is, komoly és játékos, gyümölcsös és tartalmas egyben. Remek savgerinccel, ami a frissességgel teszi fel a koronát a kényes egyensúlyra. A relatíve magas alkoholt (14.5% - bár arrafelé ez nem is igazán magas...) így szinte nem is érzed, olyan finoman simul az összképbe.

Jó motyó, tökéletesen adja a Duna-melléki borvidéktõl elvárt íz- és illatvilágot, mutogatni lehetne, mint a szekszárdi vörös archetípusa. Jól egyensúlyozik a gyümölcsös és a komolyabb, nagy testű vonal határán. Én szeretem, akár mindennapokra is, mert nem nagyzoló, hanem csak úgy természetesen, egyszerűen jól eső kényeztetés. Ami jár nekünk egy nehéz nap után, nem igaz?

Tartalomhoz tartozó címkék: Borértékelés