Termékek Menü
0

Németh János Pincészet

Németh János Pincészet - Németh (Janó) János
Szekszárd, Iván-völgy /Szekszárdi borvidék

Családi borászat, mely több generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, még fejlődő szekszárdi pincék közé tartozik. Az Iván-völgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. Mintegy 10 hektárról dolgoznak fel szőlőt, elsősorban vöröset. Kadarkától a bikavérig, a kékfrankostól a világfajtákig készül ezekből bor, de hagyományos szekszárdi sillert, vagyis Fuxlit is töltenek palackba. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek, melyek 14-24 hónapos fahordós érlelés után kerülnek üvegbe.

Az éves termelés nagyjából harmincezer palack. Kis lépésekkel bővítgetik a területeiket, de szeretnének megmaradni olyan pincészetnek, ahol a borász tudja megálmodni a borokat és ténylegesen a keze munkája révén születik meg az. Szekszárd kiemelt adottságú dűlőiben szüretelnek, Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben. A borok sokszínűségéhez ez is hozzájárul. Boraik a pincészet egyedi ízvilága mellett a borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok. 

Cikkek (archívum):

Deviant Syrah 2012
Sygno Bikavér 2012
Némethjanó Rosé 2014

Rendezés:
Raktáron
3.853 Ft/liter
2.890 Ft

Intenzív illat, tipikus kékfrankos, kellemes fűszereséggel. Karakteres savgerinc, kortyban aktívan mutatkozó gyümölcsösség és szép szekszárdi játék.

Raktáron
3.987 Ft/liter
2.990 Ft

Merlot - Cabernet Sauvignon házasítás, avagy amolyan bordói küvé a mi stílusunkban, nekünk hangolva. Nem durva, nem erőszakos, de komoly és értékes bor, amit ha érni hagysz akkor igen szép tétel lesz. De nem fogod, megiszod, mert annyira jó. Mi azért tennénk egy próbát!

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

Kóstoláskor rögtön jön a melegség, csak néhány tizedmásodperccel később húzza vissza a tökéletes tartományba a savgerinc. Remek gyümölcsök, amiket sikerült a borásznak megőrizni, puha tanninok, szolidan megbúvó alkohol - minden egyben van, nagyon szép tétel.

Raktáron
5.320 Ft/liter
3.990 Ft

Korty: gyorsan betölti a szájat, dolgozik a komoly extrakt és a nem kevés tannin, közben azért a gyümölcsösséget és a játékosságot is meg tudta őrizni, amit Szekszárdtól el is várunk. Remek savak biztosítják az egyensúlyt, az elég magas (14.5%) alkoholt szinte nem is érezni ezek mögött, csak később, a lecsengésben.

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron