Termékek Menü
0

Németh János Pincészet

Németh János Pincészet - Németh (Janó) János
Szekszárd, Iván-völgy /Szekszárdi borvidék

Családi borászat, mely több generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, még fejlődő szekszárdi pincék közé tartozik. Az Iván-völgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. Mintegy 10 hektárról dolgoznak fel szőlőt, elsősorban vöröset. Kadarkától a bikavérig, a kékfrankostól a világfajtákig készül ezekből bor, de hagyományos szekszárdi sillert, vagyis Fuxlit is töltenek palackba. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek, melyek 14-24 hónapos fahordós érlelés után kerülnek üvegbe.

Az éves termelés nagyjából harmincezer palack. Kis lépésekkel bővítgetik a területeiket, de szeretnének megmaradni olyan pincészetnek, ahol a borász tudja megálmodni a borokat és ténylegesen a keze munkája révén születik meg az. Szekszárd kiemelt adottságú dűlőiben szüretelnek, Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben. A borok sokszínűségéhez ez is hozzájárul. Boraik a pincészet egyedi ízvilága mellett a borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok. 

Cikkek (archívum):

Deviant Syrah 2012
Sygno Bikavér 2012
Némethjanó Rosé 2014

Rendezés:
Raktáron
7.987 Ft/liter
5.990 Ft

Korty: gyorsan betölti a szájat, dolgozik a komoly extrakt és a nem kevés tannin, közben azért a gyümölcsösséget és a játékosságot is meg tudta őrizni, amit Szekszárdtól el is várunk. Remek savak biztosítják az egyensúlyt, az elég magas (14.5%) alkoholt szinte nem is érezni ezek mögött, csak később, a lecsengésben.