Termékek Menü
0

Merfelsz Pince

Merfelsz Pince - Merfelsz Gábor
Szekszárd /Szekszárdi borvidék

Merfelsz Gábor szekszárdi születésű, az apai nagyszülők egy ismert csárdát vezettek Szekszárd határában és művelték a hozzátartozó több hektárnyi kadarkát. Innen a kötődés a borhoz. Kizárólag saját termelésű szőlőt dolgoznak fel a közel 8  hektárnyi területről, jó minőségű dűlőkből, hat különböző helyről.

A fajtaválaszték kizárólag vörösbor szőlőből áll: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, kékfrankos, kadarka, néró és hamburgi muskotály. A fajták sokszínűsége, a területek megosztottságából adódó eltérő mikroklíma jó alapot teremt a házasításra, vallja a tulajdonos. Mind a területek, mind pedig a fajták sokszínűsége eredményezi a Merfelsz Pince széles kínálatát és azt, hogy mindig van lehetőség valami izgalmasat kóstolni a pincénél. Szép lassan mi is a magunkévá tettük ezt és egyre több szépséget fedezünk fel benne.

Figyelembe véve a komoly terméskorlátozást, végleges kibocsátási kapacitásként 30.000 palack minőségi bort céloztak meg. A választék rosé boroktól a gyümölcsös, könnyű vörösborokon keresztül a kiérlelt, nagytestű, de könnyen iható vörösborokig terjed. Szinte mindegyikre jellemző azonban a maximalizmus, a tökéletesre való törekvés és a borok tisztasága az alapos és egyedi pincemunkának köszönhetően.

 

Cikkek (archívum): 

Éjszakai Repülés 2011
Tűzvirág 2012
Agent Provocateur 2013

Rendezés:
Raktáron
4.920 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.690 Ft

A pincészettel való első találkozásunk bora volt egy korábbi évjárat. Azóta tudjuk, hogy egyfajta tisztelgés ez a bor a családi örökség előtt és emellé van egy jó kis story is. Amolyan igazi szekszárdi élvezet küvé, a pincében is úgy hívják, a hegy leve. Ennek megfelelően egy szabályoktól mentes igazi remek bor.

Kifutott - Mi szóltunk!
5.320 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.990 Ft

Az aromák ugyanilyen módon mutatják ezt a két fajtát, nem is nagyon érezzük a kékfrankost, hacsak nem a laza és könnyed eleganciával háttérben megbújó savgerincet könyveljük hozzá.

Raktáron
5.320 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.990 Ft

Van benne minden, amitől egy jó vörösbor az, ami. Gyümölcsösség, fajtajelleg, remek savgerinc, éppen elegendő tannin, ahhoz, hogy egy pohárnál többet el tudjunk fogyasztani. Ezen felül jön bele egy adag szekszárdi huncutság, egy határozott merfelszes tisztaság. A szín, az illat, a mozgás pedig csak ráadás hatás, hogy kóstold. Azonnal.