Termékek Menü
0

Maczkó Pincészet

Maczkó Pincészet - Maczkó Róbert
Villány / Villányi borvidék

Családi pincészet, melyben apa és fia kitartó munkával fejleszti gazdaságát, boraik minőségét, egy újabb borászgeneráció reményében. Maczkó Róbert 1997-ben végzett a Soós István borászati technikumban Budapesten. 1996 óta közösen dolgoznak édesapjával családi birtokukon, az apa a szőlészetben, míg fia a borászatban és a kereskedelemben.

A szőlőterületek Villányban (13 ha) és Harkányban (2 ha) a Tenkes-hegy lábánál találhatók, 1.5 ha fehér- (Chardonnay, Olaszrizling), 13.5 ha kékszőlő (legfőképpen Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Portugieser, Zweigelt) arányban.  A pincészet alapítása óta 9 ha-t telepítettek újra, a nagyobb fajtaválaszték és a terület megfelelő kihasználása érdekében.

A szőlőfeldolgozás és a borok érlelése jelenleg Nagyharsányban és Villányban folyik, a borkészítés a nagyapáktól átvett technológiára épül. A borok - típustól függően-  pórusmentes tartályokban vagy fahordókban (5; 16; 22 hl) érlelődnek. 2004 óta a válogatott vörösborok érlelése új tölgyfa hordókban történik. Választékuk széleskörű, találunk könnyű fehéreket, kedves vöröseket és nagy textúrájú bordói házasításokat.

Cikkek (archívum): 

Chardonnay barrique 2013
Rosé Cuvée 2013
Pinot Noir 2008
Cabernet Sauvignon 2012
Rozé Cuvée 2015

Rendezés:
Raktáron
3.587 Ft/liter
Pincészet: Maczkó Pincészet
2.690 Ft

Klasszikus fajta, klasszikus nagy bor, amit ezúttal olyannak alkottak, amilyennek kevesen szoktak. Nem a hordóé és a csersavaké a főszerep , hanem a gyümölcsé és a Sauvignon tobzódó aromáié. Olyan bor született, ami kiemelkedik azzal, hogy az is szeretni tudja, aki egyébként nem rajong a túlsúlyos dolgokért.

Raktáron
3.987 Ft/liter
Pincészet: Maczkó Pincészet
2.990 Ft

Villány és a Cabernet Sauvignon egy olyan párosítás volt éveken keresztül, ami mindenhol alapnak számított. Most jön a Franc és egy kicsit kegyvesztett lesz ez a fajta, pedig lehet szépet és jót alkotni. Kíváncsi vagy?