Termékek Menü
0

Kőróka Pincészet

Kőróka Pincészet - Nagyrónai László
Mindszentkálla /Káli-medence

A pince családi borászatként működik, és a Balaton-felvidéken, a Káli-medencében található, azon belül is a Szűcs hegyen rendelkezik nagyobb területtel. Szőlőtermesztés és borkészítés tekintetében a hagyományokat követik, az évszázados módszereket vegyítik az újkori technológia adta lehetőségekkel. Ennek az egyik alapja, hogy a szőlő a legfontosabb és maximális odafigyelést igényel. Ezt vallja Nagyrónai László, aki a család munkáját és a pince életét szervezi a borászat élén. 2 hektár szőlőterületen dolgozva pedig akad munka szerivel, hiszen a hegyközségi besorolás szerint a birtok egy része a Balaton-felvidéken, míg a másik a Badacsonyi bovidéken fekszik. A két területet ugyan egy kőhajításnyi távolság választja el, mégis, az eltérő talajviszonyok két különböző hozzáállást igényelnek. Ez az egyik legizgalmasabb játék – ha lehet ezt így nevezni – egy borász számára, és ez ad kimeríthetetlen forrást a - pince előtti borteraszon, a diófa alatt üldögélés közbeni - beszélgetésekhez.

 

 

 

Rendezés:
Kifutott - Mi szóltunk!
2.387 Ft/liter
Pincészet: Kőróka Pincészet
1.790 Ft

Halványsárga szín, könnyedebb vonalra utalva, amire ráerősítenek a finom illatok is. Dominál a savas, citrusos jelleg, de közel sem az évjáratra jellemző, zavaró módon. Kicsit melegedve megjön a grape fruit, sőt, a barack is. Habnak a tortán pedig ott a terület sóssága, mineralitása.

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Kőróka Pincészet
2.490 Ft

Jó példa arra, hogyan is adjunk kellemes hordós jegyeket az olaszrizlingnek, anélkül, hogy túlzó lenne. Ezúttal sem az, mondhatni már megint, amolyan Kőrókás lett. Még az út elején jár (2015.12.), de már most látszik, hogy nemesedni fog és a palackérés az, ami kell majd neki, attól fog lenyugodni. Fickándozó és kora ellenére is ifjú benyomást kelt, még nem lekerekedett fás jegyekkel. Csak jobb lesz, ha lesz még elérhető palack. :)

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron