Termékek Menü
0

Könnyű vörösborok, gyümölcsösen, illatosan és simulékonyan

Hedonistáknak, életművészeknek. Akik szerint, ha valamit érdemes csinálni, azt túlzásba vinni is érdemes.

Rendezés:
Raktáron
1.987 Ft/liter
Pincészet: Maczkó Pincészet
1.490 Ft

Könnyű, gyümölcsös, önmagát itató belépő vörösbor Villányból, megtartva a karaktert, a minőséget és azt a beltartalmat, ami jellemzően nálánál drágább borok ismérve. Jó vétel!

Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Sziegl Pince
2.290 Ft

Igazi gyümölcsszörp. Vastagon érzed és csak dolgozik a nyelv. Kékfrankos, Zweigelt és Cabernet Sauvignon, na jó, meg egy kevés Kadarka. Ezzel az összetétellel szinte teljesen érthetetlen, ami történik kóstoláskor. Szerencsére annyira itatja magát, miközben a gyümölcsösség mögé bújtatott karakter is erősen dolgozik, hogy elfelejtesz gondolkodni. Is. Marad a bor, marad a napfény és a természet, ahogy azt naponta szeretnéd.

Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Huber Pince
2.290 Ft

Jól iható, mégis tartalmas kékfrankos. Nem mintha a kettő nem férne meg egymás oldalán. A korábbi évjárat élvezeti értéke ugyanúgy benne van, valahogy mégis izgalmasabb és selymesebb. Egy jó kékfrankos pedig az élet egyik legmegfelelőbb kiegészítője. Ha vörösborról van szó. :)

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
2.490 Ft

Lépegetünk a világpiaci megközelítéshez, Peti stílusát és eleganciáját belerejtve az egész csomagba. Mátrai boroktól kevésbé megszokott módon áradó melegség, izgalmas illatok és korty. Benne van a Mátra arca, de a gyümölcsösség, a fickándozó aromák elfedik azt, igazán csak a korty végén hagyják előtörni. Kicsit hiányolom a vastagságot, de csak a magam öröme miatt, egyébként így alkot egészet és egységet.

Raktáron
3.453 Ft/liter
2.590 Ft

Cabernet Franc a klasszikus vörösboros értékekért, Kékfrankos a fickándozó savakért és a magyaros karakterért, Merlot pedig, hogy szexi illatok és némi könnyedebb vonal is képviselje magát. Mindez elegáns Bukolyi stílusba csomagolva és határozott értékek mentén megdolgozva. Idd, amíg van.

Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
2.790 Ft

Igazi villányi küvé, ahogy mi szeretjük, ahogy a lányok szeretik, ahogy azok szeretik, akik a gyümölcsöt keresik, finoman megbúvó hordót és szinte símogató tannint. Nem vicc...és az ár sem elírás. Lehet ilyet is, kérem.

Raktáron
4.387 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.290 Ft

A pincészettel való első találkozásunk bora volt egy korábbi évjárat. Azóta tudjuk, hogy egyfajta tisztelgés ez a bor a családi örökség előtt és emellé van egy jó kis story is. Amolyan igazi szekszárdi élvezet küvé, a pincében is úgy hívják, a hegy leve. Ennek megfelelően egy szabályoktól mentes igazi remek bor.

Raktáron
4.653 Ft/liter
3.490 Ft

Balázs jobban szereti a két fajtát külön feldolgozni, de az évjárat behatárolta a lehetőségeket. Ezzel együtt kevés jobbat kóstoltunk eddig 2014-ből, ebben az árban. Amolyan szükségtermék lett ez, de a hozzáállás és a válogatott alapanyagok ilyenkor is kisegítik a jó borászt. Gyümölcsök, frissesség, fűszeresség és lekerekített savak. Kell ennél több?

Raktáron
4.653 Ft/liter
Pincészet: Merfelsz Pince
3.490 Ft

Az aromák ugyanilyen módon mutatják ezt a két fajtát, nem is nagyon érezzük a kékfrankost, hacsak nem a laza és könnyed eleganciával háttérben megbújó savgerincet könyveljük hozzá.