Termékek Menü

Kikelet Pince

Kikelet Pince - Berecz Stephanie, Berecz Zsolt - Tarcal /Tokaji borvidék

2014. év Borászok Borászának választott Berecz Stephanie 2002-ben alapította meg családi pincéjüket, férje Berecz Zsolt társaságában. Egy jellegzetes, több száz áves, szuterénes pincében és az ahhoz tartozó érlelő ágban rendezték be a Kikelet pince központját és tevékenykednek mai is. Stephanie a Loire völgyében született és borászati szakmérnökként végzett Bordeaux-ban, így azt hiszem elmondhatjuk, hogy látott néhény dolgot otthon is. Tokaj-Hegyalján azonban elbűvölte a borvidék finom szőlőfajtáival, ásványos, karakteres talajával, a természetes édesborokkal, nemzetközi színvonalával és az egyedi borászati módszerekkel. Itt ragadt és azóta 4,5 hektáros birtokon dolgoznak a párjával Tarcal határában.

Saját bevallásuk szerint olyan tokaji borokat – édes és száraz egyaránt – amelyekben tetten érhetőek a dűlők és a szőlőfajták egyediségei, karaktere és emellett elegánsak és tartalmasak. Ezekkel nem is tudunk vitatkozni, miközben a boraikat kóstoljuk és minden kortyban érződik a szigorú hozamkorlátozás, a természettudatos szőlőmunka és az a rengeteg kézimunka, ami révén a tölgyfahordóba kerülő szőlőből a tökélyre törekednek.

 

Rendezés:
Raktáron
6.653 Ft/liter
Pincészet: Kikelet Pince
4.990 Ft

Dűlős furmint, amely nagyon szépen, finoman rajzolja fel a fajta száraz arcát. Penge savak, amit leheletnyi maradékcukor ellenpontoz, citrusos felhangok, ugyanakkor némi olajosság és sósság is vegyül az összképbe. Az az elegancia és harmónia jellemzi, amit megszokhattunk - és elvárunk - a pincétől.