Termékek Menü
0

Karakteres fehérborok savakkal, ásványokkal és mély gondolatokkal

Amikor a beszélgetés komolyra fordul, a randevúnak jól kell sikerülnie vagy csak egyszerűen olyan élmény kell a nehéz nap végén, hogy kimossa azt a fejedből.

Így, vagy úgy, de ez az este hosszú lesz...

Rendezés:
Raktáron
2.387 Ft/liter
Pincészet: Dörgicsei Borház
1.790 Ft

Vannak kereskedők, akik most kezdik akciózni a 2013-as Furmintokat, mi most kezdjük el betárazni a maradékot. Nagyon sok olyat kóstoltunk, ami most érte el a megfelelő állapotot a fejlődésben, ezt adta a Furmintnak az év. Mindezt összezárva egy kis balatoni mikroklímával és a dörgicsei terület izgalmas adottságaival. Fajtaismerkedésnek remek kezdés.

Raktáron
2.653 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
1.990 Ft

Feszes, kissé ásványos, de ezzel együtt is egy jó ivású beszélgetős bor. Ha nem akarsz ráfigyelni, remekül kiegészíti a baráti csevelyeket, de éppen felfedező kedvedben vagy, könnyen megtalálhatod benne a Mátrát és a borász fineszeit.

Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
2.290 Ft

Nem gondolnád milyen jó borokat lehetett készíteni az évben, amíg nem kóstolsz igaz szépet. Olajos mozgás, érett illatok és igazi vastag korty jellemzi ezt a bort. Bőven van benne tartalék a jövőre nézve, mert most is érésben van még. A korábbi évjáratok legszebb tulajdonságai kiegészítve egy kis világias stílussal, ami jól kiegészíti a pannon alapokat és a Mátra izgalmát.

Raktáron
3.053 Ft/liter
2.290 Ft

A terroir mellett a citrusos, zöld-almás aromák is megjelennek, egymással versengenek az ízlelőbimbók figyelméért. Ez a kettősség dominálja ezt a tételt - nagyon friss, fiatalos, de nagyon somlai is egyben.

Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Cseri Pincészet
2.290 Ft

Rajnai savgerinc és karakter, tramini illatok és asz olaszrizling könnyedsége teszi kifinomultan egységessé ezt a küvét. Kerek és izgalmas korty, amiben minden fajtából érzed a lényeget és mégis komoly hatású bort kapsz. Kellemes reduktív játék egy nagyon fiatal területről, amelyre érdemes odafigyelni. 

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Kőróka Pincészet
2.490 Ft

Jó példa arra, hogyan is adjunk kellemes hordós jegyeket az olaszrizlingnek, anélkül, hogy túlzó lenne. Ezúttal sem az, mondhatni már megint, amolyan Kőrókás lett. Még az út elején jár (2015.12.), de már most látszik, hogy nemesedni fog és a palackérés az, ami kell majd neki, attól fog lenyugodni. Fickándozó és kora ellenére is ifjú benyomást kelt, még nem lekerekedett fás jegyekkel. Csak jobb lesz, ha lesz még elérhető palack. :)

Raktáron
3.720 Ft/liter
2.790 Ft

A rajnai rizling az a fajta, amit ugyan sokan készítenek, de stabil elvárások vannak az irányában. Komoly, karcos és karakteres borok készülnek, amiket sokszor a német alapokhoz viszonyítanak. Ezt a szikárságot öleli körül a balatoni klíma és a kézműves stílus.

Raktáron
4.787 Ft/liter
3.590 Ft

Ha szereted a Rajnai Rizlinget, ha szereted azt, amit a hordós érlelés hatása tesz nemesebbé, karcosabbá. Ha bírod, ha nem finomkodtak azzal a hordóval és közelebb áll a rajnaid a klasszikus német iskolához. Na, akkor, de tényleg csak akkor való neked ez az ital. Férfiaknak való ital, mély beszélgetésekhez, gondolkodáshoz. Nem házibuliba és fröccsbe való, akkor sem ha belefér..., ez nem olyan.