Termékek Menü

Karakteres, testes, ásványos

Amikor a beszélgetés komolyra fordul, a randevúnak jól kell sikerülnie, vagy csak egyszerűen nehéz napod volt.

Így, vagy úgy, de ez az este hosszú lesz...

Rendezés:
Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Cseri Pincészet
2.490 Ft

Rajnai savgerinc és karakter, traminis illatok és az olaszrizling könnyedsége teszi kifinomultan egységessé ezt a küvét. Kerek és izgalmas korty, amiben minden fajtából érzed a lényeget és mégis egységes hatású bort kapsz. Kellemes reduktív játék egy nagyon fiatal területről, amelyre érdemes lesz odafigyelni. 

Raktáron
3.320 Ft/liter
2.490 Ft

Illatban nem hibátlan - némi öreghordós buké érezhető nyitás után -, minden egyéb tekintetben azonban az. Krémes test, komolyabb alkohol, az elsődleges (szőlő) és a másodlagos (hordós érlelés) aromák szép egyensúlya, kerek savak. A kellő palackérésen is túl vagyunk már, most van csúcson. Vigyázat, vastagabb anyag, nem fröccsbe való!

Raktáron
3.587 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
2.690 Ft

Nem gondolnád, milyen jó borokat lehetett készíteni az évben, amíg nem kóstolsz igazán szépet. Olajos mozgás, érett illatok és igazi vastag korty jellemzi ezt a tételt. Bőven van benne tartalék a jövőre nézve, mert most is érésben van még. A korábbi évjáratok legszebb tulajdonságait hordozza, kiegészítve egy kis világias stílussal, ugyanakkor nem feledve a pannon alapokat és a Mátra izgalmát.

Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Kőróka Pincészet
2.790 Ft

Jó példa arra, hogyan is adjunk kellemes hordós jegyeket az olaszrizlingnek, anélkül, hogy túlzó lenne. Ezúttal sem az - mondhatni már megint, amolyan Kőrókás lett. Még az út elején jár (2015. 12.), de már most látszik, hogy nemesedni fog. Némi palackérés kell még neki, attól fog lenyugodni.

Raktáron
3.720 Ft/liter
2.790 Ft

Tartalmas, kiegyensúlyozott, finom. Balázs stílusa – mert most már lehet mondani, hogy van olyan – és a Mátra enyhe ásványossága, férfiassága  már-már felülírja a fajtát. Amit speciel én nem bánok különösebben. Komolyabb, mégsem komolykodó olaszrizling. Olyan, ami nem csak fröccsbe jó.

Raktáron
3.987 Ft/liter
2.990 Ft

A rajnai rizling olyan fajta, amit sokan készítenek, és stabil elvárások vannak az irányában. Komoly, karcos és karakteres borok készülnek általában, amiket sokszor a német alapokhoz igazítanak. Ezt a szikárságot öleli körül a barátságosabb balatoni klíma és a kézműves stílus.

Raktáron
4.653 Ft/liter
Pincészet: Vissy Wines
3.490 Ft

2009 remek év volt Tokajban és ezt ezen a boron is lekövethetjük. A hozamkorlátozás és az alázatos munka gyümölcse kóstolható benne. Szélsőségektől mentes, érlelt iskola. Ha szereted a tokaji borokat, akkor muszáj. :)

Raktáron
4.787 Ft/liter
3.590 Ft

Ha szereted a Rajnai Rizlinget, ha szereted azt, amit a hordós érlelés hatása tesz nemesebbé, karcosabbá. Ha bírod, hogy nem finomkodtak azzal a hordóval és közelebb áll a rajnaid a klasszikus német iskolához. Na, akkor, de tényleg csak akkor való neked ez az ital. Férfiaknak, mély beszélgetésekhez, gondolkodáshoz. Nem házibuliba és fröccsbe, akkor sem ha belefér..., ez nem olyan.

Raktáron
6.653 Ft/liter
Pincészet: Kikelet Pince
4.990 Ft

Dűlős furmint, amely nagyon szépen, finoman rajzolja fel a fajta száraz arcát. Penge savak, amit leheletnyi maradékcukor ellenpontoz, citrusos felhangok, ugyanakkor némi olajosság és sósság is vegyül az összképbe. Az az elegancia és harmónia jellemzi, amit megszokhattunk - és elvárunk - a pincétől.