Termékek Menü

Iványi Pincészet

Iványi Pincészet - Iványi Zsófia
Vókány /Villányi borvidék

2004-ben kezdte a munkát a családi birtokon közösen édesapjával, tőle tanulva az alapokat, amelyeket azóta is magáénak vall: szeretet, tisztelet és alázat. Ennek a hitvallásnak a nyomán haladva, saját utját járja és nem a bevált tankönyvi módszereket követi. 4,5 hektár területen tevékenykedik, tulajdonképpen a szűk környéken egyedüliként foglalkozva borral átlagosan 6 fürt/tőke hozamkorlátozással, gondos szőlőmunkával egész évben és kíméletesen, kézzel szüretelve. A szüretidőpontok megfelelő kiválasztásával, letisztult és egyszerű borászati technológiával igyekszik átadni a szőlő legjobb tulajdonságait a bornak és a fogyasztóknak.

2007-ben kezdett teljesen egyedül dolgozni a borokkal és a természet igen szerencsés évvel valamint minőségi, szép borokkal hálálta meg a hozzáállást és alázatot. Az eredmény talán annak is köszönhető, hogy Zsófia hosszú hónapokig érleli hordóban a borokat, a fehéret és a rosét is. Arról pedig nem is beszélve, hogy nagy hangsúlyt fektet a borok zavartalanságára mivel az általa is használt natúr technológia miatt gondosan figyelni kell a tisztaság megörzésére a palackozás pillanatáig.

Cikkek (archívum):

Cabernet Franc Selection 2007
Merlot 2008
Cabernet Franc 2008

Rendezés:
Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
2.790 Ft

A portugieser még a legjobb évjáratokban is rendre könnyed, kedves, ámde mémileg súlytalan belépőborként végzi. Erre jön Iványi Zsófi, és megint felmutatja a középső ujját a teljes a borvidéknek. Ilyen komplex, elegáns, buja oportót még tutira nem ittál! Tobzódunk az illatokban és az ízekben, és ez jó. A fajta ezen arcát biztosan nem ismered még!

Raktáron
8.653 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft

Megjelenése óta (a 2007-es évjárat volt az első) szimplán a legjobb magyar vörösbor, legalább is szerintünk. (Ehhez képest az ára nevetségesen alacsony.) Spontán erjedt, szűretlen. Préselést és mindennemű egyéb beavatkozást mellőző, egyedi technológiával készült (elmeséljük, amikor eljössz érte), hosszan érlelt nedű. Hihetetlen mélységek és elegancia jellemzi.