Termékek Menü

Iványi Pincészet

Iványi Pincészet - Iványi Zsófia
Vókány /Villányi borvidék

2004-ben kezdte a munkát a családi birtokon közösen édesapjával, tőle tanulva az alapokat, amelyeket azóta is magáénak vall: szeretet, tisztelet és alázat. Ennek a hitvallásnak a nyomán haladva, saját utját járja és nem a bevált tankönyvi módszereket követi. 4,5 hektár területen tevékenykedik, tulajdonképpen a szűk környéken egyedüliként foglalkozva borral átlagosan 6 fürt/tőke hozamkorlátozással, gondos szőlőmunkával egész évben és kíméletesen, kézzel szüretelve. A szüretidőpontok megfelelő kiválasztásával, letisztult és egyszerű borászati technológiával igyekszik átadni a szőlő legjobb tulajdonságait a bornak és a fogyasztóknak.

2007-ben kezdett teljesen egyedül dolgozni a borokkal és a természet igen szerencsés évvel valamint minőségi, szép borokkal hálálta meg a hozzáállást és alázatot. Az eredmény talán annak is köszönhető, hogy Zsófia hosszú hónapokig érleli hordóban a borokat, a fehéret és a rosét is. Arról pedig nem is beszélve, hogy nagy hangsúlyt fektet a borok zavartalanságára mivel az általa is használt natúr technológia miatt gondosan figyelni kell a tisztaság megörzésére a palackozás pillanatáig.

Cikkek (archívum):

Cabernet Franc Selection 2007
Merlot 2008
Cabernet Franc 2008

Rendezés:
Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
2.790 Ft

A portugieser még a legjobb évjáratokban is rendre könnyed, kedves, ámde mémileg súlytalan belépőborként végzi. Erre jön Iványi Zsófi, és megint felmutatja a középső ujját a teljes a borvidéknek. Ilyen komplex, elegáns, buja oportót még tutira nem ittál! Tobzódunk az illatokban és az ízekben, és ez jó. A fajta ezen arcát biztosan nem ismered még!