Termékek Menü

Legújabb termékek

Rendezés:
Raktáron
3.320 Ft/liter
2.490 Ft

Illatban nem hibátlan - némi öreghordós buké érezhető nyitás után -, minden egyéb tekintetben azonban az. Krémes test, komolyabb alkohol, az elsődleges (szőlő) és a másodlagos (hordós érlelés) aromák szép egyensúlya, kerek savak. A kellő palackérésen is túl vagyunk már, most van csúcson. Vigyázat, vastagabb anyag, nem fröccsbe való!

Raktáron
3.987 Ft/liter
Pincészet: Hegyi-Kaló Pince
2.990 Ft

Egész biztosan azt hiszitek, hogy a globális felmelegedés megártott nekünk, ezért teszünk fel 2015-ös rozét a webshopra 2018-ban. Nos, nem hülyültünk meg teljesen, csak ez a rozé más. Nem a könnyed, súlytalan, azonnal megivós, fröccsbe vele típus. Eleve félszáraz, teljes érettségben szüretelt, hordóban érlelt, spontán erjedt – ergo az összes szabályt felrúgja ami a stílus mainstream vonalát idehaza jellemzi. Hovatovább medinából készült, ezért a teljes tavaszi kertet elhozza neked (illatban, ízben). Édesanyád is imádni fogja!

Raktáron
5.320 Ft/liter
Pincészet: Hegyi-Kaló Pince
3.990 Ft

Nagyjából ezt a bort tenném egy hasonló árú villányi vörös mellé, ha érzékeltetni szeretném a különbséget egy kézműves (naturális) és egy nagyüzemi tétel között. A jó értelemben vett háziboros illat/jelleg mellett fullba tolja azt a természetességet, kerekséget, gyümölcsösséget, amit az ABC-ben nem kapsz meg. Kékfrankos alap, némi turánnal megbolondítva, hogy izgalmas legyen; hosszan érlelve, hogy maradandót adjon. A pince-filozófiát remekül kifejező (alap)bor.

Raktáron
8.653 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft

Megjelenése óta (a 2007-es évjárat volt az első) szimplán a legjobb magyar vörösbor, legalább is szerintünk. (Ehhez képest az ára nevetségesen alacsony.) Spontán erjedt, szűretlen. Préselést és mindennemű egyéb beavatkozást mellőző, egyedi technológiával készült (elmeséljük, amikor eljössz érte), hosszan érlelt nedű. Hihetetlen mélységek és elegancia jellemzi.

Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Iványi Pincészet
2.790 Ft

A portugieser még a legjobb évjáratokban is rendre könnyed, kedves, ámde mémileg súlytalan belépőborként végzi. Erre jön Iványi Zsófi, és megint felmutatja a középső ujját a teljes a borvidéknek. Ilyen komplex, elegáns, buja oportót még tutira nem ittál! Tobzódunk az illatokban és az ízekben, és ez jó. A fajta ezen arcát biztosan nem ismered még!

Raktáron
6.653 Ft/liter
Pincészet: Kikelet Pince
4.990 Ft

Dűlős furmint, amely nagyon szépen, finoman rajzolja fel a fajta száraz arcát. Penge savak, amit leheletnyi maradékcukor ellenpontoz, citrusos felhangok, ugyanakkor némi olajosság és sósság is vegyül az összképbe. Az az elegancia és harmónia jellemzi, amit megszokhattunk - és elvárunk - a pincétől.

Raktáron
11.720 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
8.790 Ft

A siklós-villányi borászat csúcsküvéje, klasszikus bordói blend. Évjárattól függetlenül gyűjti be a díjakat minden versenyen, ahol elindul. A '12-es például 4. helyet szerzett a Top 100-ban tavaly, ezzel hivatalosan Magyarország legjobb vörösborává avanzsált. Nagy bor, amely mégis kiegyensúlyozottságával tarol leginkább.

Raktáron
3.720 Ft/liter
2.790 Ft

Tartalmas, kiegyensúlyozott, finom. Balázs stílusa – mert most már lehet mondani, hogy van olyan – és a Mátra enyhe ásványossága, férfiassága  már-már felülírja a fajtát. Amit speciel én nem bánok különösebben. Komolyabb, mégsem komolykodó olaszrizling. Olyan, ami nem csak fröccsbe jó.

Raktáron
3.320 Ft/liter
2.490 Ft

Jómagam - nem mindenki van ezzel így - a száraz sárgamuskotályt kifejezetten kedvelők táborát gyarapítom. Színesebbnek, érdekesebbnek  tartom az olaszrizlingnél vagy éppen a chardonnay-nél, ugyanakkor elegánsabb, kifinomultabb, mint az illatos fajták általában. Spontán erjedt, keveset macerált, kiegyensúlyozott tétel ez is, mely így felsorakoztatja az összes erényt, amiért szeretni lehet és kell ezt a szőlőt.

Raktáron
9.987 Ft/liter
7.490 Ft

Minden túlzás nélkül egy pannon klasszis. Ha valaha is kételkedtél a Mátra potenciáljában, kóstold meg ezt, és egyből megválaszolásra kerül minden kérdés! Úgy tud nagy bor lenni, hogy nem a hordóval operál. Vibráló életélmény, amely a természetes, naturális borkészítés zászlaját magasba tartva menetel büszkén, magabiztosan.