Termékek Menü

Borról érthetően

Mr. Red és Mr. White emberi nyelven.... :)

2017. 11. 25. 15:42:09 Mr. Red
Nagyot markolt, keveset fogott

Beszámoló a Terra Hungarica által szervezett Mitiszol? fesztiválról.

2017. 08. 01. 22:23:23 Mr. Red
Miért utáljátok a kézműves borászokat? 2. rész

Az első részben megígértem, hogy cáfolom a kézműves borászkodást leggyakrabban érő vádakat. Hát akkor tessék!

2017. 05. 13. 14:08:15 Mr. Red
Miért utáljátok a kézműves borászokat?

Szakmai rendezvényeken sommelier-k és újdonsült borszakértők rendre kirohannak a kézműves borászat ellen. Vajon miért ez az egyetlen ágazata az élelmiszer-iparnak, ahol a fogyasztók elvárják a fogalom (kézművesség) pontos definiálását és mi az, ami ilyen heves támadásra készteti a technológia-hívőket?

2017. 04. 20. 21:02:50 Mr. Red
BalatonBor – Lesz vajon a nyár slágere?

Bikavér, Egri Csillag, Fuxli, Villányi Franc, na, meg a BalatonBor, mint marketing koncepció. Minderről szó lesz, és egy konkrét fehérről is: a Sabar borház 2016-os olaszrizlingjét veszem szemügyre ezen – viszonylag új – kezdeményezés kapcsán.

2017. 03. 01. 20:59:39 Mr. Red
Hogyan válasszak? Hívószavak az igényes borfogyasztás szolgálatában

Keveset kóstoltam mostanság. Teljesen feleslegesnek látszott ugyanis a permanens szortyogás közepette felpattintani valami komolyabb tételt. De hogy ne teljen teljesen tétlenül az influenza szezon, hát jól meginterjúvoltam magamat.

2016. 10. 16. 09:59:10 Mr. Red
Nehéztüzérség reloaded, avagy hogyan győzi le a Villány-Szekszárd válogatott az olaszokat.

Komoly vörösökről lesz most emitt szó, s ennek okán a taljánok felemlegetése sem ördögtől való talán. Értekezünk ezen túl a bor és az étel kapcsolatáról is. / Hárságyi Pince - Cabernet Sauvignon 2012, Németh János Pincészet – Serius 2011

2015. 09. 27. 15:06:07 Mr. Red
Kézművesség – Szitokszó, vagy a jövőbe mutató irány? 2.rész

Az első részben, felbosszantva magamat a 399 forintos (palackos) fehérboron, addig jutottunk el, hogy ezt ennyiért csak nagyüzemi módszerekkel lehet, ill. hogy létezik az ennek ellenpólusaként önmagát definiálni próbáló kézműves mozgalom. Hogy pontosan miben is tér el ez a két filozófia, azt próbálom meg körüljárni ezúttal.

2015. 09. 20. 14:08:57 Mr. Red
Kézművesség – Szitokszó, vagy a jövőbe mutató irány?

399 forintért láttam bort a nemzeti üzletláncban. Nem csak láttam, vettem is, mert kíváncsi voltam, mi lehet benne. Merthogy szőlőből ezt ennyiért nemigen lehet. Vagy mégis? 

2014. 11. 22. 16:44:19 Mr. Red - Mr. White
Hitvallás

Most, hogy élesedett a rendszer és elindult az értékesítés, talán érdemes újra néhány szót váltani arról, miért is csináljuk mi ezt, és hogy miben hiszünk. Alakulunk, változunk, ahogy a szőlő is átalakul a prés alatt, de az alapértékek mégsem változhatnak - ezért alapértékek. Ha mégis, akkor az már egy más történet lesz...

2014. 08. 17. 08:39:14 Mr. Red
Mitől lesz egy bor jó? - Második rész: A kóstolás hatalma

Az első részben lefektettük az elméleti alapokat, most nézzük meg azt, hogyan értelmezhető ez a borra.