Termékek Menü

Heumann Pincészet

Heumann Pincészet - Heumann Evelyne és Erhard, Theisz András

Siklós /Villányi borvidék

Egy svájci-német házaspár alapította a borászatot 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető, korrekt árakon. A bor iránti szenvedélyüket ötvözik a legendás német-svájci precizitással, egyedülálló minőséget és ár-érték arányt érve így el. Kiegyensúlyozott, elegáns, tartalmas, nemzetközi stílusú borokat készítenek a Villány-Siklósi borvidéken.

Közel tízhektárnyi szőlőterületen gazdálkodnak, ezek zöme kiváló fekvéssel büszkélkedhet: elsősorban az elegánsabb, savasabb borokat adó Siklóson és a Villányi-hegység nyugati oldalának déli dűlőiben fekszenek. A talaj többségében löszös, részben agyagos, de mészkő és dolomit is található benne. A klíma mediterrán kontinentális, azaz hideg a tél, de viszonylag forró a nyár.

Szőlőterületeik 90 százaléka DHC prémium státuszú, amely hektáronként legalább 5 ezer tőkét ír elő, náluk azonban nem ritka a 7 ezres a tőkesűrűség sem, mely hagyományos, kézi művelést igényel. A magas minőség elérése érdekében a hozamot tudatosan alacsonyan tartják. Legfeljebb 1-1,5 kg tőketerhelést alkalmaznak, ez hektáronként 30-40 hektoliter bort jelent (a DHC által előírt követelményszint 60 hl/ha).

A fehérborok és a rosék saválló acéltartályokban, reduktív eljárással készülnek. A vörös borok - a fajtának megfelelően - ellenőrzött körülmények között, 28-30 fokon erjednek. A malolaktikus erjedés szintén acéltartályokban megy végbe. Aztán 12-14 hónapot érnek 225 illetve 500 literes hordókban. A legtöbb fajtánál fokozatosan áttérnek a nagyobb hordókra, hogy megőrizzék a gyümölcsösséget. A fás hangsúly elkerülése érdekében többnyire harmad- és negyedtöltésű hordókat használnak.

Cikkek (archívum):

Chardonnay 2014

 

Rendezés:
Raktáron
2.600 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
1.950 Ft

Szeretjük a sillert. Múltja van és tartalmasabb is, mint a rozé. Borszerűbb. Ez a tétel is inkább ad fehérboros élményt, nem hasonlít a gyümölcsös, könnyed rokonára. Ezért remek fröccs- és gasztrobor, kifejezetten ajánlott a csirkepaprikáshoz és a halászléhez. 100% kadarka ráadásul.

Raktáron
3.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
2.990 Ft

A siklósi borászat birtokvöröse évek óta hozza a sztenderd minőséget és a jó ár-érték arányt. 70%-ban merlot és cabernet sauvignon, a maradékon felesben osztozik a kékfrankos és a cabernet franc. Azaz amolyan tipikus villányi beugró küvé, csak jobb. Miért? Mert a 14%-os alkoholt meghazudtolóan gyümölcsös, könnyed, mondhatni elegáns. Azért.

Raktáron
7.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
5.990 Ft

Meggyes-cseresznyés felhangokkal, élénk savakkal és telt korttyal hozza a fajta remek ívét. Nem átlagos, nem könnyed, de tulajdonképpen ez az oka, amiért elhoztuk nektek. Nem lehet mindig könnyed borokat kortyolni.

Raktáron
9.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
7.490 Ft

Nemzetközi hatású kékfrankos a burgenlandi vonalról. Krémes, füstös-dohányos, vaníliás, azaz dominál a hordó, de az elvárható eleganciát is hozza. Ugyanakkor komoly bor, mert komoly anyag van benne. Egy egészen másfajta stílust mutat meg, mint például a Centurio válogatása, de a változatosság ugyebár gyönyörködtet.

Raktáron
10.653 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
7.990 Ft

Ha tudni szeretnéd, miért éppen ezen fajta mellett tette le a voksát Villány, kóstold meg ezt. Testes bor, mégis elegáns, nemzetközi stílusban elkészítve, komoly érlelési potenciállal. A legjobb vörösek szerintük 2013-ban készültek, a hűvösebb évjárat szerencsésen felülírta a rossz beidegződéseket, ennek szép példája ez a tétel is.

Raktáron
11.720 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
8.790 Ft

A siklós-villányi borászat csúcsküvéje, klasszikus bordói blend. Évjárattól függetlenül gyűjti be a díjakat minden versenyen, ahol elindul. A '12-es például 4. helyet szerzett a Top 100-ban tavaly, ezzel hivatalosan Magyarország legjobb vörösborává avanzsált. Nagy bor, amely mégis kiegyensúlyozottságával tarol leginkább.