Termékek Menü
0

Heumann Pincészet

Heumann Pincészet - Heumann Evelyne és Erhard, Theisz András

Siklós /Villányi borvidék

Egy svájci-német házaspár alapította a borászatot 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető, korrekt árakon. A bor iránti szenvedélyüket ötvözik a legendás német-svájci precizitással, egyedülálló minőséget és ár-érték arányt érve így el. Kiegyensúlyozott, elegáns, tartalmas, nemzetközi stílusú borokat készítenek a Villány-Siklósi borvidéken.

Közel tízhektárnyi szőlőterületen gazdálkodnak, ezek zöme kiváló fekvéssel büszkélkedhet: elsősorban az elegánsabb, savasabb borokat adó Siklóson és a Villányi-hegység nyugati oldalának déli dűlőiben fekszenek. A talaj többségében löszös, részben agyagos, de mészkő és dolomit is található benne. A klíma mediterrán kontinentális, azaz hideg a tél, de viszonylag forró a nyár.

Szőlőterületeik 90 százaléka DHC prémium státuszú, amely hektáronként legalább 5 ezer tőkét ír elő, náluk azonban nem ritka a 7 ezres a tőkesűrűség sem, mely hagyományos, kézi művelést igényel. A magas minőség elérése érdekében a hozamot tudatosan alacsonyan tartják. Legfeljebb 1-1,5 kg tőketerhelést alkalmaznak, ez hektáronként 30-40 hektoliter bort jelent (a DHC által előírt követelményszint 60 hl/ha).

A fehérborok és a rosék saválló acéltartályokban, reduktív eljárással készülnek. A vörös borok - a fajtának megfelelően - ellenőrzött körülmények között, 28-30 fokon erjednek. A malolaktikus erjedés szintén acéltartályokban megy végbe. Aztán 12-14 hónapot érnek 225 illetve 500 literes hordókban. A legtöbb fajtánál fokozatosan áttérnek a nagyobb hordókra, hogy megőrizzék a gyümölcsösséget. A fás hangsúly elkerülése érdekében többnyire harmad- és negyedtöltésű hordókat használnak.

Cikkek (archívum):

Chardonnay 2014

 

Rendezés:
Kifutott - Mi szóltunk!
3.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
2.990 Ft

Igazi villányi küvé, ahogy mi szeretjük, ahogy a lányok szeretik, ahogy azok szeretik, akik a gyümölcsöt keresik, finoman megbúvó hordót és szinte símogató tannint. Nem vicc...és az ár sem elírás. Lehet ilyet is, kérem.

Raktáron
7.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
5.990 Ft

Meggyes-cseresznyés felhangokkal, élénk savakkal és telt korttyal hozza a fajta remek ívét. Nem átlagos, nem könnyed, de tulajdonképpen ez az oka, amiért elhoztuk nektek. Nem lehet mindíg könnyed borokat kortyolni.

Raktáron
8.387 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
6.290 Ft

Külföldi igények szerint készített villányi küvé iskola. Mérhetetlen elegancia és kiegyensúlyozottság. Amikor kóstoljuk elmerengünk, hogy a hordót lehet ilyen szépen is használni. Nem marad más csak az élvezet a korty közben, semmi hiba. Szerintünk.

Kifutott - Mi szóltunk!
9.987 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
7.490 Ft

Csúcsroham, avagy a villányi magaslatok meghódítása. Szerencsére ehhez nem kell elképesztő összegeket bedobni a kasszába. Nem mindennapos ital, nem is kell minden nap ezt inni, de feltétlenül kóstolandó. Ebből fogod megtudni hol tartunk ma. :)

Kifutott - Mi szóltunk!
11.320 Ft/liter
Pincészet: Heumann Pincészet
8.490 Ft

Villány zászlaján mostantól a Cabernet Franc lobog, ennek pedig mi nagyon örvendünk. Régóta keresi a megfelelőt magának, de ezen a fajtán keresztül tudja a lgszebb arcát megmutatni a borvidék. Ennek egyik szép példája ez a bor és az élvezetről nem is beszéltünk. Sok ilyet kívánunk a termelőknek és magunknak.