Termékek Menü
0

Hetényi Pincészet

Hetényi Pincészet - Hetényi János, Hetényi Emese
Mecseknádasd /Szekszárdi borvidék

Egy nagyon érdekes pincészet ez, hiszen a szőlőik Szekszárdtól délre, Várdomb és a szálkai elágazó között, Decs-Aranyhegyen, illetve Alsónána-Kürtöshegyen találhatók, miközben a pince és a feldolgozása Mecseknádasdon található festői környezetben. A teljes terület, ahonnan szőlőt szüretelnek 36 hektár, aminek több mint a fele Kékfrankos. A Dél-keleti és Dél-nyugati domboldalak jellemzően lősz és barna erdőtalaj, amely tápanyagokban gazdag alapokat biztosít a szubmediterrán mikroklímával rendelkező ültetvényeken, amelyek nagy része 35-37 éves már. A hosszú évek tapasztalatai alapján megválasztott művelésmód és 2,5kg szőlő/tőke rügyterhelés (60-70 mázsa/ha) pedig igyekszik biztosítani az optimális hozam/beltartalom arányt. Ehhez jön hozzá az, hogy az évek során Hetény János úr a végletekig kidolgozta a logisztikai hátteret, hiszen a szüreten és a metszésen kívül minden munka gépesítve van a szőlőkben. Amint pedig a pincébe érünk ez a logisztikai precizitás méginkább előtérbe kerül és mi magunk is tapasztalhatjuk, miközben a pincében és a birtokon kalandozunk. Ez a hozzáállás és maximális hatékonyság adja azokat a kiváló ár-érték arányú borokat, amelyekkel nemcsak a fogyasztókat, de sokszor a borbírákat is meglepik. Ráadásul egy-egy különlegesebb évben vagy bor esetében ezt a tőketerhelést 1,5 kg-ban maximalizálják, hogy az eredmény még komplexebb tudjon lenni a kóstoló poharában. 

Cikkek (archívum):

Merlot 2012
Kékfrankos Barrique 2009
Kékfrankos 2011

Rendezés:
Raktáron
3.587 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
2.690 Ft

Nagyon gyümölcsös, a test is szép telt. Az évjárat (és a fekvés/borvidék) számlájára írom, hogy szokatlanul erős a tannin, kicsit sok az alkohol is talán, de ezeket szép (kerek) savak tartják egyensúlyban. A magas alkohol és a markáns tanninok miatt még évekig érlelhető tétel lesz, bár már most is rendben van.

Raktáron
3.720 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
2.790 Ft

Meggypiros színű, enyhén fűszeres, gyümölcsös aromákban gazgdag nedü. Ha azt mondanám, hogy finom francia, már vinnéd is, de én azt mondom, hogy szekszárdi, így javasolni tudom, de azt nagyon.

Raktáron
4.387 Ft/liter
Pincészet: Hetényi Pincészet
3.290 Ft

Egy remek évjárat, egy évek óta magas minőséget alkotó borász, egy izgalmas fajta, amit éppen annyira bolondítanak meg a hordóval, hogy az mindenkinek jól essen. Mi mást mondhatnánk még?

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron