Termékek Menü

Hegyi-Kaló Pince

Hegyi-Kaló Pince
Szomolya/Egri borvidék

Kaló Imre (2011 - Borászok Borásza) nedűiről egészen biztosan többen hallottak, mint ahányan itták őket. Házhoz kellett menni értük ugyanis. Lánya (Júlia) és annak férje, Hegyi Ádám hasonló stílusban, de nyitottabb értékesítési hozzáállással dolgoznak.

A filozófia egyszerű: természetes borok, fenntartható termelés. A spontán erjedés és csak a színlé használata éppúgy alap, mint a minimális kén- és a visszafogott hordó-használat, vagy a hosszas érlelés (többed töltésű hordókban). Nem ritka a hosszabb héjon áztatás (a fehérboroknál sem).

Az eredmény: naturális, tartalmas, mégis gyümölcsös tételek, melyek mindig egyéniek, különlegesek.


 

 


 

Rendezés:
Raktáron
3.987 Ft/liter
Pincészet: Hegyi-Kaló Pince
2.990 Ft

Egész biztosan azt hiszitek, hogy a globális felmelegedés megártott nekünk, ezért teszünk fel 2015-ös rozét a webshopra 2018-ban. Nos, nem hülyültünk meg teljesen, csak ez a rozé más. Nem a könnyed, súlytalan, azonnal megivós, fröccsbe vele típus. Eleve félszáraz, teljes érettségben szüretelt, hordóban érlelt, spontán erjedt – ergo az összes szabályt felrúgja ami a stílus mainstream vonalát idehaza jellemzi. Hovatovább medinából készült, ezért a teljes tavaszi kertet elhozza neked (illatban, ízben). Édesanyád is imádni fogja!

Raktáron
5.320 Ft/liter
Pincészet: Hegyi-Kaló Pince
3.990 Ft

Nagyjából ezt a bort tenném egy hasonló árú villányi vörös mellé, ha érzékeltetni szeretném a különbséget egy kézműves (naturális) és egy nagyüzemi tétel között. A jó értelemben vett háziboros illat/jelleg mellett fullba tolja azt a természetességet, kerekséget, gyümölcsösséget, amit az ABC-ben nem kapsz meg. Kékfrankos alap, némi turánnal megbolondítva, hogy izgalmas legyen; hosszan érlelve, hogy maradandót adjon. A pince-filozófiát remekül kifejező (alap)bor.