Termékek Menü
0

Hárságyi Pince

Hárságyi Pince - Hárságyi Balázs, Rechnitzer Szilvia
Palkonya /Villányi Borvidék

Hárságyi Balázs és Rechnitzer Szilvia Palkonyán, mediterrán jellegű dűlőkben dolgozik 2 hektáron. Bioszemlélettel gazdálkodnak, vegyszerek nélkül. A fajtajelleget jól megmutató és a borvidékre jellemző, kissé rusztikus stílusra törekednek, a természetességet megtartva. „Őszinte borokat készítünk, hagyományos technológia segítségével, tiszteletben tartva az évjáratokon belüli különbségeket - nem javítjuk, tompítjuk azokat, fejet hajtunk a természet adta lehetőségek előtt.”

A borászat kínálata a környékre jellemző testes vörösekre épül, de a palettáról nem hiányoznak a könnyű rosé és siller borok sem. Igazi családi pincészetként mindenki kiveszi részét a feladatokból. Balázs, a borász fogja át a szőlő- és pincemunkálatokat, Szilvi szervezi a rendezvényeket és látja el a pincészet körüli marketingfeladatokat. A borászat mellett vendégházakat is működtető család nagy elszántsággal vesz részt a helyi közösségi programokban, igyekeznek segíteni a borvidék fejlődését is.

„Szőlőinket úgy kezeljük, mint egy ökoszisztéma szerves részét; ezért a gazdálkodás során semmiféle természetellenes anyagot nem használunk. Ehelyett minden hasznos élőlénynek életteret biztosítunk, akik cserébe segítenek fenntartani ültetvényeink természetes egyensúlyát. Kőrakásokat alakítottunk ki a gyíkoknak, és odvasfák várják a madarakat. Szőlőink védelmében kerüljük a kívülről történő beavatkozást; ehelyett a természetes immunerősítő és gyökérfejlesztő szereket, pl. algakivonatot alkalmazunk. A szőlő feldolgozása során pedig tartózkodunk a mesterséges adalékanyagok használatától.

Cikkek (archívum):

Birtokbor 2009
Cabernet Sauvignon 2009
Eklektika 2011 

Rendezés:
Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
2.490 Ft

Savak, szuper gyümölcsösség, tannin és alkohol. Ebben a sorrendben érkeznek az összetevők. Azt hiszem sikerült egy igen jól eltalált küvét alkotni egy igen jó évben: a zweigeltnek tudom be a szép savakat, a kedves puhaságot a portugiesernek, a gyümölcsösséget mindkettőnek, a tannint és a komoly alkoholt (a lecsengésben többnek érződik, mint az üvegen feltüntetett 13%) pedig a '09-ben ott szépen beérett Cabernet Sauvignonnak.

Raktáron
5.187 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
3.890 Ft

Tiszta, természetes tétel, ritkaság és nagy kincs ez Villányban! Nagy közönség-kedvenc lehet belőle, mert kitűnően hozza azt az ízlésvilágot, amit ezzel a borvidékkel összekapcsolunk, de sokkal naturálisabb, ebből következően százszor finomabb, mint a nagy pincészetek hasonló árkategóriájú – sőt, ennél drágább – tételei.

Raktáron
5.320 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
3.990 Ft

Tiszta, finom íz, meggyes-gyümölcsös ez is, meglepően élénk savakkal, visszafogott, példa értékű hordóhasználattal. Nyilvánvalóan manipulációtól mentes, természetes, nem agyonszűrt, tartalmas tétel. Ugyanakkor kicsit sem nehézkes, frissnek ható nedű.

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron