Termékek Menü

Hárságyi Pince

Hárságyi Pince - Hárságyi Balázs, Rechnitzer Szilvia
Palkonya /Villányi Borvidék

Hárságyi Balázs és Rechnitzer Szilvia Palkonyán, mediterrán jellegű dűlőkben dolgozik 2 hektáron. Bioszemlélettel gazdálkodnak, vegyszerek nélkül. A fajtajelleget jól megmutató és a borvidékre jellemző, kissé rusztikus stílusra törekednek, a természetességet megtartva. „Őszinte borokat készítünk, hagyományos technológia segítségével, tiszteletben tartva az évjáratokon belüli különbségeket - nem javítjuk, tompítjuk azokat, fejet hajtunk a természet adta lehetőségek előtt.”

A borászat kínálata a környékre jellemző testes vörösekre épül, de a palettáról nem hiányoznak a könnyű rosé és siller borok sem. Igazi családi pincészetként mindenki kiveszi részét a feladatokból. Balázs, a borász fogja át a szőlő- és pincemunkálatokat, Szilvi szervezi a rendezvényeket és látja el a pincészet körüli marketingfeladatokat. A borászat mellett vendégházakat is működtető család nagy elszántsággal vesz részt a helyi közösségi programokban, igyekeznek segíteni a borvidék fejlődését is.

„Szőlőinket úgy kezeljük, mint egy ökoszisztéma szerves részét; ezért a gazdálkodás során semmiféle természetellenes anyagot nem használunk. Ehelyett minden hasznos élőlénynek életteret biztosítunk, akik cserébe segítenek fenntartani ültetvényeink természetes egyensúlyát. Kőrakásokat alakítottunk ki a gyíkoknak, és odvasfák várják a madarakat. Szőlőink védelmében kerüljük a kívülről történő beavatkozást; ehelyett a természetes immunerősítő és gyökérfejlesztő szereket, pl. algakivonatot alkalmazunk. A szőlő feldolgozása során pedig tartózkodunk a mesterséges adalékanyagok használatától.

Cikkek (archívum):

Birtokbor 2009
Cabernet Sauvignon 2009
Eklektika 2011 

Rendezés:
Kifutott - Mi szóltunk!
6.653 Ft/liter
Pincészet: Hárságyi Pince
4.990 Ft

Tiszta, finom íz, meggyes-gyümölcsös ez is, meglepően élénk savakkal, visszafogott, példa értékű hordóhasználattal. Nyilvánvalóan manipulációtól mentes, természetes, nem agyonszűrt, tartalmas tétel. Ugyanakkor kicsit sem nehézkes, frissnek ható nedű.