Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Gondolatok

2017. 11. 25. 15:42:09

Beszámoló a Terra Hungarica által szervezett Mitiszol? fesztiválról.

2017. 08. 01. 22:23:23

Az első részben megígértem, hogy cáfolom a kézműves borászkodást leggyakrabban érő vádakat. Hát akkor tessék!

2017. 05. 13. 14:08:15

Szakmai rendezvényeken sommelier-k és újdonsült borszakértők rendre kirohannak a kézműves borászat ellen. Vajon miért ez az egyetlen ágazata az élelmiszer-iparnak, ahol a fogyasztók elvárják a fogalom (kézművesség) pontos definiálását és mi az, ami ilyen heves támadásra készteti a technológia-hívőket?

2017. 04. 20. 21:02:50

Bikavér, Egri Csillag, Fuxli, Villányi Franc, na, meg a BalatonBor, mint marketing koncepció. Minderről szó lesz, és egy konkrét fehérről is: a Sabar borház 2016-os olaszrizlingjét veszem szemügyre ezen – viszonylag új – kezdeményezés kapcsán.

2017. 03. 01. 20:59:39

Keveset kóstoltam mostanság. Teljesen feleslegesnek látszott ugyanis a permanens szortyogás közepette felpattintani valami komolyabb tételt. De hogy ne teljen teljesen tétlenül az influenza szezon, hát jól meginterjúvoltam magamat.

2016. 10. 16. 09:59:10

Komoly vörösökről lesz most emitt szó, s ennek okán a taljánok felemlegetése sem ördögtől való talán. Értekezünk ezen túl a bor és az étel kapcsolatáról is. / Hárságyi Pince - Cabernet Sauvignon 2012, Németh János Pincészet – Serius 2011

2015. 09. 27. 15:06:07

Az első részben, felbosszantva magamat a 399 forintos (palackos) fehérboron, addig jutottunk el, hogy ezt ennyiért csak nagyüzemi módszerekkel lehet, ill. hogy létezik az ennek ellenpólusaként önmagát definiálni próbáló kézműves mozgalom. Hogy pontosan miben is tér el ez a két filozófia, azt próbálom meg körüljárni ezúttal.

2015. 09. 20. 14:08:57

399 forintért láttam bort a nemzeti üzletláncban. Nem csak láttam, vettem is, mert kíváncsi voltam, mi lehet benne. Merthogy szőlőből ezt ennyiért nemigen lehet. Vagy mégis? 

2014. 11. 22. 16:44:19

Most, hogy élesedett a rendszer és elindult az értékesítés, talán érdemes újra néhány szót váltani arról, miért is csináljuk mi ezt, és hogy miben hiszünk. Alakulunk, változunk, ahogy a szőlő is átalakul a prés alatt, de az alapértékek mégsem változhatnak - ezért alapértékek. Ha mégis, akkor az már egy más történet lesz...

2014. 08. 17. 08:39:14

Az első részben lefektettük az elméleti alapokat, most nézzük meg azt, hogyan értelmezhető ez a borra.