Termékek Menü
0

Dörgicsei Borház

Dörgicsei Borház - Mlinkó István
Dörgicse /Balatoni borvidék

István, barátai támogatásával, jól megbolondítja a dörgicsei település életét. Nem elég azt mondani, hogy a borászatot keressük, ha útbaigazításra lenne szükségünk. Pontosabban kell fogalmazni. Van, amikor az ember úgy érzi, hogy amit csinál az már nem elég és változtatni kell. Így cserélte le az egyik borászat székét a saját pincészete vezetésére Mlinkó István is. Önmegvalósítás, megalkuvás nélküli borkészítés, közvetlenebb kapcsolat a borászati munkával…? Ezt is lehet mondani, de leginkább az önmagunk számára végzett munka romantikája volt a lényeg.

Birtok:

A környék vulkáni hamuval rétegzett, meszes kőzetet tartalmazó agyagtalaja és Dörgicse különleges mikroklímája alkot itt kellemes alapot a borkészítéshez. Az izgalmas vulkáni kúp és mészkőhegyek által határolt területet a Balatonról visszaverődő napfény és hő támogatja. Kell ennél több egy ideális alaphoz?

Valamiért minket ajánlottak nekik. Aztán, jó szokásunkhoz hűen, eltűntünk egy időre, hogy aztán újult erővel csapjunk bele a munkába velük. István szimpatikus borász, a társai pedig lelkes borrajongók, mint magunk is. Ráérősen, de értéket építeni kívánók. El is kezdjük!

Cikkek (archívum):

Dörgicsei Furmint 2013
Sauvignon Blanc 2014
Cabernet Sauvignon Rosé 2014

Rendezés:
Raktáron
2.387 Ft/liter
Pincészet: Dörgicsei Borház
1.790 Ft

Vannak kereskedők, akik most kezdik akciózni a 2013-as Furmintokat, mi most kezdjük el betárazni a maradékot. Nagyon sok olyat kóstoltunk, ami most érte el a megfelelő állapotot a fejlődésben, ezt adta a Furmintnak az év. Mindezt összezárva egy kis balatoni mikroklímával és a dörgicsei terület izgalmas adottságaival. Fajtaismerkedésnek remek kezdés.