Termékek Menü

Buborékos entré

Mr. White
2014. 06. 30. 20:45:12

Igazi profikhoz méltón jól kialakítottuk a ’Buborékos’ kategóriát, hogy majd hozunk oda is mindenféle jót. Aztán igazi profikhoz méltón el is kezdtünk sokféle bort kóstolni, szemezgetni, hogy ajánlani merjük. Erre igazi amatőrökhöz méltón jól elfeledkeztünk az egész precízen létrehozott kategóriáról és benne a ’Buborékos’ dolgokról. Be is fejezem az önostorozást, mert csak elkezdtük feltölteni, és rögtön el is hoztuk az egyik legkézenfevőbb megoldást a nyárra. Ennél komolyabbak (pezsgők) is érkeznek majd…

Szentesi Pince – Cool 2012 /Etyek

Annyira buborékos,  mint egy pezsgő. Hogy ne üssön ki azonnal senkit sem a nyári melegben a kora délután kezdődő kerti party, esküvő, házibuli, random baráti összejövetel üdvözlő itala. Na jó, azért az érkezők poharába kitöltve még kicsit sok a buborék és a belekóstolás is elég a koccintáshoz. Beköszönés után kis csevegés a vendégekkel, gyors udvariassági kör, mosolygás és közben az ital pihen, levegőzik. Vendégeink továbbsétálnak, majd a társasággal kezdődő beszélgetés előtt megnedvesítenék a torkukat, ezért újra kortyolnak. Ekkor érzik majd, hogy megjöttek. A hagymahéj színe jól áll a ruhához – nem leönteni –, a Merlot illat pedig nagyon játékosan és behízelgően itatja majd magát, a kis levegőzés után lenyugvó buborékok is sokkal kellemesebbé váltak és üdévé varázsolják az aromákat. Nem véletlen, hogy sok bor palackozásához használnak kevés szénsavat, mert nagyon jól áll némelyiknek.

Ha a másik olvasatot nézem, akkor a vendégek érkezése előtt nagy mennyiségben, korábban pohárba kitöltve sem veszít a feszességéből és karakteréből, mivel az elején kicsit soknak érződő buborékból elég megmarad még, mire kézbe kerül. Épp annyira lesz még üde, amennyire kell. Igazi indító ital ez és ennyi pénzért nem is nagy áldozat a vendégekkel szembeni kis jófejségért és üdeségért. Nálunk a tokaji kóstoló (beszámoló hamarosan) előtt így működött, bár mondhatjuk, hogy testidegen volt… - könnyen jött, könnyen gurult és könnyen ment, nem hagyva kárt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Borértékelés