Termékek Menü

Egy tökéletes fehér – Centurio Borház, Hárslevelű 2013

Mr. Red
2014. 04. 27. 21:46:00

Centurio Szőlőbirtok - Hárslevelű 2013 /Mátra

A hárslevelű egy szép fajta, Tokaj egyik alapszőleje, (nem) kicsit háttérbe szorítva a furmint által. Jól aszúsodik, de nagyon finom, kifejezetten elegáns száraz borokat is lehet készíteni belőle. Jelen tétel mátrai, és má' megin' a Balázs... Igen, megint.

A palackból, megnyitva azt (reduktív, csavarzáras), buja, érzéki illat tör fel. Hárs és méz. Sok méz. A korty viszont száraz, de zamatos, atyaég, de még mennyire! Már-már olyan érzésem van, mintha szárazra erjesztett mézbort innék. Mondjuk életemben nem ittam még mézbort :)

A korty telt; szép, erőteljes, de cseppet sem bántó savakkal. A szolid alkohol ellenére is érezhetően van benne anyag rendesen. Már korábban is írtam, most is ezt érzem: Balázs boraival tanítani lehet a fajtákat.

Igen, pont ilyen a tökéletes bor, ahogy én azt képzelem, szeretem. Erotikus, izgalmas, mégis nagyon könnyen csúszik. Játékos, de komoly is egyben. Szóval nagyon profi... majdnem azt írtam, hogy munka, pedig inkább alkotás. És ha még azt is hozzáteszem, hogy 2500 forintért elérhető (lesz nálunk is nemsokára), akkor egyértelmű, hogy orbitális BEST BUY.

Tartalomhoz tartozó címkék: Borértékelés