Termékek Menü

Benedek Pince

Benedek Pince - Benedek Péter
Gyöngyöstarján /Mátrai borvidék

A Benedek Pince igazi családi pincészet, lévén a család minden tagja aktívan kiveszi a részét a munkából. Nekem volt szerencsém előbb megismerni Péter nagymamáját, mint magát a borászt. :) A szülők indították a családi őrületet, igazi borszeretetből, ami mára kiemelkedő, minőségi munkává vált a Mátra lábánál. Közben az alapítók hátraléptek és bár még mindíg aktívan kiveszik a részüket a pince életéből, a borászattal kapcsolatos elsődleges teendőket Péter vette át. Testvére segítségével igyekszik a növekvő elvárásoknak megfelelni. Az elmúlt években többen kezdik felfedezni maguknak, ami ezt a nyomást tovább erősíti.

Elsősorban világfajtákkal dolgozik, de a hosszú évek munkájának köszönhetően már akad néhány kisérletezésre is alkalmas fajta és terület. Közel 15-17 hektáron termelnek és készít Péter igazán remek ár-érték arányú borokat. A mindenki által ismert fajtákból (cserszegi fűszeres, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir) A pince, ahol ma is dolgoznak, az anyai nagyszülők munkájának öröksége. Az évek folyamán építgetik, fejlesztgetik, ezért mára már kóstolóhelyiség is várja a látogatókat és hamarosan szállást is tudnak majd kínálni. Évről-évre szépülő környezetben fogadják a látogatókat és dolgoznak szorgalmasan, egy családi pince élete így zajlik. Amennyiben arrafelé jártok mindenképpen érdemes benézni hozzájuk.

Cikkek (archívum):

Cserszegi Fűszeres 2013
Chardonnay 2013
Hárslevelű 2013

Rendezés:
Raktáron
2.653 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
1.990 Ft

Nem egy különlegesség, de ha finom és stabil italt keresel, akkor ez a megfelelő választás. A megfejtéseket ezúttal másra hagyhatod, ez arra való, hogy a nap végén kisöpörje a gondokat a fejedből. Kellemes savanyka, zöld aromák, minden, ami a fajta sajátja, hogy a szakmaiság is kapjon valamit. :)

Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
2.290 Ft

Nem gondolnád milyen jó borokat lehetett készíteni az évben, amíg nem kóstolsz igaz szépet. Olajos mozgás, érett illatok és igazi vastag korty jellemzi ezt a bort. Bőven van benne tartalék a jövőre nézve, mert most is érésben van még. A korábbi évjáratok legszebb tulajdonságai kiegészítve egy kis világias stílussal, ami jól kiegészíti a pannon alapokat és a Mátra izgalmát.

Raktáron
3.320 Ft/liter
Pincészet: Benedek Pince
2.490 Ft

Lépegetünk a világpiaci megközelítéshez, Peti stílusát és eleganciáját sem elfelejtve. Mátrai boroktól kevésbé megszokott módon áradó melegség, izgalmas illatok. Benne van a termőhely arca, de a gyümölcsösség, a fickándozó aromák elfedik, igazán csak a korty végén hagyják előtörni. Kicsit hiányolom a vastagságot, de csak a magam öröme miatt, egyébként így alkot egészet és egységet.