Termékek Menü
0

Barta Pince

Barta Pince - Homonna Attila
Mád /Tokaji borvidék

"Szerencsről Mád felé tartva akaratlanul is elkapja tekintetünket a Király-hegy egyik legimpozánsabb, legmeredekebb részén fekvő birtok. Nem csak kivételes fekvésével, de a fokozatosan,  őseink által kőről-kőre kirakott jellegzetes teraszaival is  kitűnik a vidékből. A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. A borászat központja a jelenleg már részben felújított mádi Rákóczi-Aspremont kúria. Történelmi múltjában, megjelenésében méltó társa a szőlőbirtoknak. Eredetileg  valószínűleg a 16-17 században épült, ekkor még egy egyszintes,  egyszerűbb gazdasági épületként funkcionált."

A fenti szavak komolyságához illően igazán nagytestű borokat készítenek a pincében. A magasztos terület igen testes tételeket nevel fel ezért sokszor érdemes a boraikat a szokásosnál  tovább érlelni, nagyon jót tesz a bornak is és a mi  ízlelőbimbóinknak is. Egyre inkább szerez komoly hírnevet magának a borászat és a területről származó borok is. Árukban sem visszafogott tételek ugyan, de kifejezetten megérik az árat, amit kóstolás után ti is tapasztalhattok. Mind a kúriába, mind pedig a dűlőbe érdemes ellátogatni, ha az ember Mádon jár, hiszen mindkét látványosság igazi élményeket rejt.

Cikkek (archívum):

Késői Furmint-Muskotály 2011
Sárgamuskotály 2013
Király Furmint 2012

Rendezés:
Raktáron
7.053 Ft/liter
Pincészet: Barta Pince
5.290 Ft

Tökéletes partnere annak, aki meg szeretné érteni, hogy mennyire sokoldalú tud lenni egy édes bor. Egyetlen pohárban benne van a terület szépsége, az ásványosság által komplex édes hatások, amit a fickándozó savak tesznek izgalmassá. Igazi gasztro-csoda, amit poharazva is érdemes mutatni, dicsekedni vele, letenni az alapokat a minőségi borfogyasztás felé.

Raktáron
7.987 Ft/liter
Pincészet: Barta Pince
5.990 Ft

Beleszippantva a pohárba azonnal érezzük a hordó, a mineralitás és a savak hármasának jeleit. Határozott és felismerhető illat ez a mádi Király-dűlőből, amelyet az eredetvédelmi szabályozásoknak köszönhetően más pincék innen származó borainál is tetten érhetünk. A korty tovább erősíti ezt a hármas csapásvonalat és nagyon késznek mutatja magát.

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron