Termékek Menü
0

Babiczki Wine

Babiczki Wine - Babiczki László
Gyöngyössolymos /Mátrai borvidék

Babiczki László borait Magyarország legnagyobb történelmi és hegyvidéki borvidékén, a mátrain készíti, ami nem mellesleg valószínűleg az elkövetkezendő évek egyik meglepetésrégiója lesz. Már eddig igen sok tehetség bukkant fel arrafelé és Laci is ennek a feltörekvő, új generációnak a tagja. 2001 óta készít borokat. Már fiatal korában is a szőlőmunka és a kisérletezgetés kötötte le leginkább, ami azóta sem változott. A gyöngyössolymosi birtok déli fekvésű dűlőiben a mai napig aktívan végez fajta- és dűlőkisérleteket, hogy a legjobb borokat tehesse le az asztalra. Minden fiatal mögött áll egy segítő család, és ez Laci esetében sincs máshogy, így ebben az esetben is családi borászatról beszélhetünk.

Tudását és ismereteit folyamatosan csiszolja, fejleszti és ennek a boraiban is látszik a nyoma, hiszen a azok is folyamatosan fejlődnek Lacival együtt. Nem akar többnek látszani, mint ami, ahogyan a borai sem. Ezért is találhatod meg őket nálunk. 'Mellékállásban' egy olyan borászatnál dolgozik, ahol nagyban játszik. Kifejezetten jól kamatoztatja tudását a nagytartályos, reduktív borok készítésében és ennek a nyomai a saját birtokon végzett munkában is komolyan tettenérhetőek. Könnyed eleganciával bánik a technológia adta lehetőségekkel, noha a borokban valójában csak a szőlő érződik, semmi egyéb. Mi a vörösborairól ismerjük, ott is modernebb felfogásban alkot, ami a gyümölcsösebb oldalát erősíti a borainak és inkább a könnyedségre koncentrál, mint a brutális fás jegyekre, az iszapszerű tanninra. Ebben a régió adottságai is a kezére játszanak, de modnhatnánk úgy is, hogy jól mozgatja a mátrai borvidék adta lehetőségeket és különlegességeket.

Cikkek (archívum):

Irsai Olivér 2014
Cabernet Sauvignon Rosé 2013
Pinot Noir 2011
 

Rendezés:
Raktáron
3.053 Ft/liter
Pincészet: Babiczki Wine
2.290 Ft

A fajta visszafogottabb, elegáns, mátrai arcát mutatja Babiczki Laci munkája. Egyszerre adja a mátrai borvidé északiságának hűvösségét és a cabernet aszalt-szílvás gyümölcsösségét. Hordóból még mindig csak annyi van benne, amitől az aromák szebben össezérnek és kihozza a karaktert. Megvan benne a sav, a tannin és a test, ahogy az elvárható tőle, mégis könnyedebben, mint azt szokás.
VinCE Budapesten a "Wine Star" fiatal-borász-tehetségkutató programján az előkelő II. helyen végezett Master of Wine zsűri előtt.

Mások kedvencei
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Iványi Pincészet
6.490 Ft
8.653 Ft/liter
Kifutott - Mi szóltunk!
3.490 Ft
4.653 Ft/liter
Raktáron
Pincészet: Szentesi Pince
4.490 Ft
5.987 Ft/liter
Raktáron