Termékek Menü

Az új jobb és szebb, de vajon tényleg?

Mr. Red
2014. 10. 16. 13:45:47

Éppenhogy elkezdtünk dolgozni és már hipp-hopp évjáratváltás történik. Nemrég még ittuk az előző évjáratot, most pedig már módunk van az új tétellel ismerkedni. Legutóbb nagyon tetszett nekünk, de mivel a '12-es évjárat kifogyóban, így megkóstoltuk az újat is.

Váli Borászat – Badacsonyi Budai 2013 /Balaton

Múltkor (Badacsonyi Budai 2012) meglepett minket az érettsége, testessége színben-illatban, bár ízben akkor is hozta a fajtajelleges ropogós frissességet. Váli Péter úgy látszik rágyúrt a könnyedebb, citrusos jellegre, mert ez az évjárat még inkább abba az irányba ment el. (Mondjuk némi palackos érlelés is segíthetett a legutóbb, de ennyit nem, ez a tétel koncepciózusan is kicsit más, mint az elődje.)

Frissen vágott fű, citrom és zöld-alma. Illatban nagyon Sauvignon Blanc-osra vett stílus. Savai még élénkebbek, mint amire korábbról emlékszem, a teste pedig mintha vékonyabb lenne. Nagyon life-style cucc lett, mert egy divatos bor- vagy balzsam-ecetes saláta sem tudja zavarba hozni, trendi belvárosi éttermek figyelmébe ajánlom szeretettel.

Ízben nagyon citromlé és kicsit talán grape-fruit is. Ez tényleg fröccsben frankó, de ott nagyon! Rekkenő hőségben, egy teraszon, szódával percek alatt elfogy, és amikor így iszod, egyből meg is világosodsz, hogy a fröccsnél se mindegy, milyen borból készíted. Nagyon nem!

Tartalomhoz tartozó címkék: Borértékelés